İki Yaşındaki Kızıyla Polis Çevirmesinden Kaçan, Ardından Tuzak ile Durdurulan Bayan

2 yaşındaki kızını alıp yola meydana çıkan kadın eşinin ihbarı üzerine durdurulmak istendi.

İki Yaşındaki Kızıyla Polis Çevirmesinden Kaçan, Ardından Tuzak ile Durdurulan Bayan

2 yaşındaki kızını alıp yola meydana çıkan kadın eşinin ihbarı üzerine durdurulmak istendi. Ama polisin dur ihtarlarına uymayan kadın ortalığı oldukça karıştırdı.

İki yaşındaki kızını alıp otomobille Konya’dan yola meydana çıkan ve eşinin ihbarı üstüne polisi alarma geçiren psikolojik tedavi gören kadın şoför, 3 ayrı noktada polisin dur ihtarına uymayarak Aksaray istikametine kaçtı.

s-d41920ace4cc3abde576c0e30bb485876a7522
Aksaray girişinde de polisin dur ihtarına uymayan şoför, polislerin üzerine araç sürerek kaçmaya çalışırken, 500 metre ileride kurulan kapana girerek otomobilin lastiklerinin patlatılması sonucu durduruldu.

Psikolojik sorunları olan ve bir süredir tedavi gördüğü öğrenilen A.K.Ç. (34), eşinin evde olmadığı sırada 2 yaşındaki kızı F.Ç’yi de alarak 42 GG 205 plakalı otomobille evden ayrıldı.

s-c41277bcf56ff3dad8ee04607012f1b9242fac
Kısa bir vakit sonra eve geldiğinde eşini ve çocuğunu göremeyen S.Ç. (36), eşinin psikolojik sorunları olması ve tedavi görmesi nedeniyle durumu hemen polise bildirdi. İhbar üstüne harekete geçen Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kadının kullandığı otomobili Aksaray Konya Karayolunda Plaka Tanıma Sistemi (PTS) yoluyla bularak Aksaray istikametine gittiğini saptama etti. Bunun üstüne Aksaray yönünde yaklaşık 5 kilometre ileride başvuru yapan ekiplere anonsla bilgi verildi.

Yolda emniyet önlemleri alan polis ekipleri kadının kullandığı araca dur ihtarında bulundu. A.K.Ç. polisin dur ihtarına uymayarak fazla süratli şekilde Aksaray istikametine kaçmaya devam etti.

s-111461083dcc2912c24a97a9fe12e538f31bb1
Bu sırada Kızören mevkisinde bulunan jandarma ekiplerine data verildi. Bir süre daha sonra Kızören mevkisinde jandarma ekiplerinin de dur ihtarına uymayarak şipşak kaçmayı sürdüren sürücü A.K.Ç, Aksaray istikametine devam etti. Peşinde yol güzergahındaki Aksaray’ın Sultanhanı İlçe Polis Merkezine haber verildi. Sultanhanı İlçe Polis Merkezi ekipleri de yolda emniyet önlemi alırken, A.K.Ç. burada da dur ihtarına uymayarak çabuk Aksaray istikametine kaçmayı sürdürdü.

Aksaray girişinde kapan kuruldu

s-294908453bdbb8727e0e13ff6e7579c045a7ca
Aksaray girişinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Şoför A.K.Ç.’nin psikolojik sorunları olması ve otomobilde 2 yaşında bir kız çocuğunun bulunması nedeniyle Aksaray İl Güvenlik Müdürlüğü ekipleri büyük bir hassasiyetle operasyonu yönetirken, kadının 3 farklı noktada dur ihtarına uymadığı ve yeniden durmayacağı değerlendirilerek uygulama noktasından 500 metre ileriye kapan kuruldu. Aksaray’a giren bayan sürücüyü arkasında bir sivil ekip otosu sürekli olarak peşine düşüp takip etti. Kullanım noktasına yaklaşması bilgisi üzerine uygulama noktasında bulunan polis ekipleri yoldan geçen araçlarla kısmen depolama yaptı. Arkasından çabuk geldiği görülen kırmızı otomobil depolama yapılmasına karşın dur ihtarında yer alan polis memurunun üstüne vasıta sürerek sağında bulunan aracı az kalsın kurtararak süratli bir şekilde tatbik noktasını geçti. Bunun üzerine 500 metre ileride yer alan tuzak diğer polis ekipleri tarafından açıldı. A.K.Ç. otomobille kapanın üzerinden geçerken, patlayan lastikler bir zaman sonra indi. Karasu Kavşağı'na değin devam eden kadın sürücü burada lastiklerinin inmesi ve kırmızı ışıkta bekleyen öteki araçlar olması nedeniyle durmak zorunda kaldı. Polis ekipleri her ihtimale karşısında yolda ve çevrede geniş emniyet önlemleri alırken, lastikler polis ekiplerince bıçakla kesilerek iyice patlatıldı.

Bayan ve çocuğun sağlığı için otomobilin camı kırıldı

s-c062ad6d54da423c9c35a2816b223a2f6638fb
Araç içerisinde kapıları kilitleyen şoför A.K.Ç. polis ekiplerine kuvvet anlar yaşattı. Camları ayrıntılarıyla kapatarak kapıları kilitleyen bayan, uzun vakit polis ekiplerince ikna edilmeye çalışıldı. Uzun uzun uğraşan ve yoğun bir mücadele gösteren polis ekipleri kadına kapıyı açtıramadı. Havanın sıcak olmasını, otomobilin camlarının da iyice kapalı olmasını ve vasıta içerisinde 2 yaşında bir kız çocuğunun bulunmasını göz önünde bulunduran polis ekipleri bunalma ve boğulma ihtimaline karşısında bayan ve kızının sağlığı açısından otomobilin camını zarar vermek zorunda kaldı. Polis memuru araçtan getirdiği acele çıkış demiri ile otomobilin sağ ön camını kırdı ve içeriye hava girmesini sağladı.

“Sabri korkuyorum, Fatma’yı kaybetmek istemiyorum”

s-4aaff2a9bb8e35436ca096883477970a97ea74
Eliyle camları temizleyen polis bu sefer de kadının çığlıklarıyla aleyhinde karşıya kaldı. Kadının psikolojik sorunları olması nedeniyle polis ekipleri büyük bir hassasiyetle kadına yaklaşmaya çalıştı. İlk olarak kadının kucağında yer alan ve acıklı kız çocuğunu elde etmek isteyen polis ekipleri kadının çığlıkları ve ısrarı üzerine çocuğu alamadı. Kadının sakinleşmesi için su vererek ikna etmeye çalışan polis ekipleri olay yerine 112 acele yardım ekibi çağırdı. Sıhhat ekipleri de kadını ikna etmek için uzun bir zaman çaba sarf ederken, korkan bayan telefonla eşini aradı. Eşinden yardım isteyen bayan ara sıra, “Benim çocuğum, hayır. Sabri, Sabri, Sabri lütfen gel. Biraz uzaklaşın benden. Çantamı bırak. Sabri etrafımızda bir sürü adam var. Bir dakika gürültüsüz olun. Sabri çabuk yetiş Sabri, Fatma çok korktu. Nevşehir yolundayız. Kapıları açtılar zaten hava alıyoruz” dedi. Polis ekipleri korkmaması gerektiğini tekrar tekrar söylemesine karşın korkularını gideremeyen ve sürekli ağlamaklı A.K.Ç, “Lütfen beni bir gizli bırakın. Kapıları kapatın. Eşimle rahatça konuşayım daha sonra ne olacaksa olsun. Sabri korkuyorum. Korkumu giderecek bir şey söyler misin bana. Senin sesini duymak istiyorum. Fatma’mı almazlar yok mi? Sabri, Fatma’yı kaybetmek istemiyorum” telefonda eşine ağladı. Kaynak: İHA

İşte o anlar:

İşte o anlar:İşte o anlar:
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER