Ryzen 4000'den "soğutucusuz" başarı

AMD'nin beklenen yeni APU ailesi olacak  Ryzen 4000 serisi işlemcileri için erteleneceğine ilişkin bilgiler yer alsa da, şirketin yeni nesil APU'ları bazı kişilerce teste yan tutulmuş bile.

Ryzen 4000'den

AMD'nin beklenen yeni APU ailesi olacak  Ryzen 4000 serisi işlemcileri için erteleneceğine ilişkin bilgiler yer alsa da, şirketin yeni nesil APU'ları bazı kişilerce teste yan tutulmuş bile. O nedenle yeni APU ailesini yakında görebiliriz.

Şirketin Renoir kod adını içeren Ryzen 4000 serisi APU'ları, özellikleriyle de kısa bir zaman önce sızmıştı. Bu defa ise, twitter'da görünen yeni Ryzen, Fritzchens Fritz tarafından Ryzen 3 4300U ile ele gücenmiş.

AMD Ryzen 3 4300U'ya özel bir test uygulayan Fritzchens Fritz, dizüstü bilgisayarın kasasını açmış ve ve işlemcinin soğutma bloğunu sökmüş. Bu Nedenle çıplak şekilde AMD Ryzen 3 4300U'yu çalıştıran Fritzchens Fritz, işlemciyi Crysis üzerinden benchmark'a emrindeki tutmuş.

The new #Renoir APU works pretty fine without any cooling solution ?? pic.twitter.com/rtat3q8Kqr

— Fritzchens Fritz (@FritzchensFritz) June 14, 2020

Herhangi bir soğutucu kullanılmadan bir zaman sonra kapanması gerektiğini düşünebileceğiniz AMD Ryzen 3 4300U, buna rağmen çalışmaya devam ediyor ve benchmark'ı tamamlıyor. Bu anlamda AMD'nin yeni APU çözümü ile soğutma konusunda manâlı bir noktayı revize ettiğini görmek güzel olurken, adi şartlarda bir soğutucu ile çalışacak olan işlemcinin, bu sayede performansa büyük oranda olumlu katkı maddesi sağlayacağı açık.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER