Zorunlu karantinaya alınan kadın, 3 kişinin cinsel istismarına maruz kaldı

Binlerce göçmenin Kovid-19 salgını döneminde sağlığa zararlı ve emniyetsiz şartlarda polis zoruyla karantina altına alındığı Nepal'de bir bayan 3 kişinin cinsel istismarına maruz kaldı. Polis, söz konusu olayda 31 yaşındaki göçmen bayan bir işçinin, Hindistan'a ait teknoloji.

Zorunlu karantinaya alınan kadın, 3 kişinin cinsel istismarına maruz kaldı

Binlerce göçmenin Kovid-19 salgını döneminde sağlığa zararlı ve emniyetsiz şartlarda polis zoruyla karantina altına alındığı Nepal'de bir bayan 3 kişinin cinsel istismarına maruz kaldı.

Polis, söz konusu olayda 31 yaşındaki göçmen bayan bir işçinin, Hindistan'a ait teknoloji merkezindeki işinden çıkarak başkent Katmandu'ya 430 kilometre mesafedeki Lamkichuha köyündeki karantina bölgesine getirildiğini, kadının tek başına bırakıldığı sırada da saldırıya uğradığını söyledi.

SAĞLIK GÖREVLİSİ VE GÖNÜLLÜ İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Euronews'te bulunan habere göre; polis memuru Anup Shumsher J.B. Rana, cinsel istismarla suçlanan üç erkek zanlının kadının kaldığı odaya zor kullanarak girdiğini belirterek, "Karantina merkezinde çalışan bir sıhhat görevlisiyle, bölgede gönüllü olarak kalan diğer iki birey gözaltına alındı. Kadın bu kişilerin kendisine cinsel istismarda bulunduğuna dair şikayette bulundu." diye konuştu. J.B. Rana, savcılığın olayı soruşturmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

DURUM PROTESTO EDİLDİ

Olay sonrası pazar günü cinsel istismarın yaşandığı karantina bölgesinde takriben 150 kişilik bir grup olayı protesto ederken, polis kadının ve zanlıların isimlerinin güvenlik gerekçesiyle dar tutulduğunu açıkladı.

Zorunlu karantinaya alınan kadın, 3 kişinin cinsel istismarına maruz kaldı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER