'Katı hal bataryaları' geliyor!

"Katı hal bataryaları" geliyor!

'Katı hal bataryaları' geliyor!

Katı hal bataryaları, lityum-iyonlardan sonraki büyük gelişme olarak uzun süredir müjdeleniyordu ve şirketler toplu üretime geçmek için yarış halindeydi. Dyson, BMW ve Fisker son birkaç yıldır bu teknoloji üzerinde çalışıyordu. Ama raporlar Çinli bir startup'ın bu işte ilk olabileceğini gösteriyor.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Çin medyasına göre, Tsinghua Teknik Üniversitesi bünyesindeki Qing Tao Enerji Geliştirme adlı bir startup, Çin'in doğusundaki Kunshan'da katı hal pil üretim bandını harekete geçirdi.

Raporlara göre şirket şu anda yılda 100 MWh'lık bir üretim kapasitesine sahip ve bu rakamın 2020'ye kadar 700 MWh'a çıkarılması hedefleniyor. Şirket ayrıca 400 Wh/kg bir enerji yoğunluğu elde etti ki lityum iyon bataryalarda bu rakam 250 ile 300 Wh/kg arasındaydı.

Bunun ötesindeki detaylar oldukça az. Şirketin gerçekten katı hal bataryalarını toplu üretime koymayı başarmış olup olmadığı henüz kesin değil. Ayrıca bu gerçek olsa bile üretim maliyetlerine dair bir rakam da açıklanmamış durumda. Belirtmekte fayda var ki, 100 MWh kapasiteli bir fabrika, yılda sadece 2.000 kadar elektrikli araca yetecek batarya üretebilir.

Tüm bunlara rağmen bu tarz haberler katı hal bataryaları arenasındaki ilerlemenin hızlandığını gösteriyor. En kötü senaryo olarak, toplu üretim gerçek anlamda başlamamış olabilir, ancak anlaşıldığı üzere pek çok şirket hedefe oldukça yaklaşmış durumda.

Önceki HaberApple, Yapay Zeka Yolunda Silk Labs'i Satın Aldı Sonraki Haberİyi Kalpli Yazılımcılara "Code for Good"
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER