Korona günlerinin favori rotaları

İşte Yacht Türkiye'nin haberine kadar deniz tatili planlayanların koronavirüs günlerinde izleyebileceği bir takım rotalar: Bu koşullarda denize açılacaklar mavi yolculuk parkurlarını belirlerken kendine tatmin edici olabilmeyi ve gerektiğinde esas alışveriş gereksinimlerine daha kol.

Korona günlerinin favori rotaları

İşte Yacht Türkiye'nin haberine kadar deniz tatili planlayanların koronavirüs günlerinde izleyebileceği bir takım rotalar:

Bu koşullarda denize açılacaklar mavi yolculuk parkurlarını belirlerken kendine tatmin edici olabilmeyi ve gerektiğinde esas alışveriş gereksinimlerine daha kolay ulaşabilecekleri rotaları tercih etmek isteyecekler. Peki, pandemi koşulları açısından körfezlerimizi vahşi hatlarıyla değerlendirsek tablo nasıl? İkincisi özel hayat imkânları sunan koylarımız var. Nispeten iyi alışveriş imkânı olan, kısmen uzun süreli konaklamaya müsait, ara sıra iskelelerde mesafeli şekilde soluklanma şansı sunan koylar. Bunların bazılarında su ve elektrik ikmali olanağı da olabiliyor. Bu özel koylar uzun süreli seyre çıkma düşüncesindeki denizciler için özellikle tartı taşıyor. Peki, bu özel nitelikteki koylarımız hangileri?

Gökova

51 aks derinliğinde bir kocaman körfez. Kuzey kıyıları Bodrum Liman Sahası, güney kıyıları Datça Liman Sahası ve Tuzla Burnu'ndan doğusu de Marmaris Liman Sahası'na emrindeki. Böylece bakir doğa alanı Gökova'da seyir yapacak teknelerin ilk kez limanlar arası kısıtlamalara dikkat etmesi gerekecek. 

İkincisi Gökova özgün doğal yapısına rağmen böylece eksik "uygarlık noktası"na sahip. Gıda-meşrubat ikmal olanakları Çökertme ve Akbük'te az, Karacasöğüt'te nispeten daha iyi. Ören ve Akyaka da zorlu ikmal noktaları olarak listeye eklenebilir. Akyaka'da çarşamba, Mazı'da cuma sabahı semt pazarı kurulur. Su ve elektrik Karacasöğüt'teki marinetlerde var. Akbük ve Çökertme iskele ve tesislerinde de kısmen elektrik ve su tedarik edilebilir. Çamlı Liman ve Karacasöğüt zorunlu koşullarda Marmaris'e karayolu ulaşımı için en elverişli duraklar.

Gökova'da en kayda değer ikmal noktası oldum olası Karacasöğüt'tür. Marketler ve ekmek fırını bir yana ilkyaz günlerinde bulunabilecek nefis tarla domatesi bile hayli kışkırtıcı bir hafıza. Mayıs ayında bile burada alargada konaklayan 4-5 tekne mevcuttu. Raca Restaurant paket servis yapıyor. Ama yaz aylarında sorun kısıtlı iskelelerinde yer bulmak olacaktır. 

Hisarönü-Yeşilova Körfezleri

Datça Yarımadası güney kıyıları... Baskı ve doğa severler için hoş bir parkur. Market imkânı da olan Kurucabük'te Aktur lokal pazarı pazartesi, çarşamba, cuma günleri kuruluyordu. Bu yıl şayet iki gün kurulacak, az önce muhakkak yok. Pazar günleri de Palamutbükü lokal pazarı var. Onun açık havada Datça Limanı'nda her türlü imkân bulunuyor; su takviyesi, çarşı-market. Çarşamba ve Cuma günleri Datça merkezde semt pazarı kuruluyor. Bozburun'da Adaboğazı, Dat Bükü, Kerti Bükü, Burgaz Koyu gibi uzun süreli konaklamaya müsait çok sayıda ufak koy var. Buralara deniz market servisi başlayabilir. 

Yazının Devamı Yacht Türkiye'de

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER