Korona virüsünün klonunu ürettiler

Araştırmacılar, yeni alıcı korona virüsü SARS-CoV-2'nin sentetik klonlarını oluşturdular. İsviçre'deki Bern Viroloji ve İmmünoloji Üniversitesi'nde yüksek güvenlikli laboratuvarda oluşturulan klonlar, salgınla mücadeleye yönelik yeni yollar keşfetmekte araştırmacılara tezgâ.

Korona virüsünün klonunu ürettiler

Araştırmacılar, yeni alıcı korona virüsü SARS-CoV-2'nin sentetik klonlarını oluşturdular.

İsviçre'deki Bern Viroloji ve İmmünoloji Üniversitesi'nde yüksek güvenlikli laboratuvarda oluşturulan klonlar, salgınla mücadeleye yönelik yeni yollar keşfetmekte araştırmacılara tezgâhtar olacak. Klonlar, örneğin tanı testleri ilerletmek, antiviral tedaviler ve aşı geliştirmekte kullanılabilecek.

Bazı virüsler, Escherichia coli bakterilerini taşıyan bir usul kullanılarak klonlanabiliyor, oysa korona virüsleri bu teknikle kopyasını yapmak öyle kolay yok. böylece araştırmacılar, bir diğer yönteme başvurarak Bern Üniversitesi'nde geliştirilen maya hücrelerinden faydalandılar. Bern'den profesör Volker Thiel, virüsün kopyasını takriben bir haftada oluşturduklarını söylüyor. Thiel, kendi model sistemlerinin korona virüslerini ve diğer virüsleri bitmiş oluşturmakta ideal olduğunu gördüklerini belirtti.

Virüslerin protein kabuğuna sarılmış DNA veya RNA'dan oluştuğu ve sadece genetik maddeden meydana geldiği söylenebilir. SARS-CoV-2'nin "genetik kodu" 15 gen taşıyan takriben 30.000 bazdan oluşan tek zincirli bir RNA molekülünden oluşuyor. Buna kıyasla insanın kalıtımsal şifresi, 6,4 milyar baz ve 25.000 gen içeren çift sarmalı DNA molekülüne sahip.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER