Koronavirüs ile dolandırıyorlar

Korona Virüs salgını krizi sırasında, sahte virüs tedavileri, aldatıcı reklamlar ve virüsü 5G ağları ile ilişkilendirmek gibi öyle fazla hatalı bilgi internette yayılıyor.

Koronavirüs ile dolandırıyorlar

Korona Virüs salgını krizi sırasında, sahte virüs tedavileri, aldatıcı reklamlar ve virüsü 5G ağları ile ilişkilendirmek gibi öyle fazla hatalı bilgi internette yayılıyor. Aynı şekilde Google, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmaya çalışan phishing saldırılarında da bir yükselme gözlemlemiş durumda.

Egemen bir güvenlik araştırmacısı olan Scott Helme, "Korona Virüs salgınının acilen fazla hissi bir konu" olduğunu ve siber suçluların da bunun haberdar olduğunu belirtiyor. Bu yüzden de siber suçluların "eğer bu yemi kullanırlarsa, tipik bir kişinin bağlantılara tıklamaya veya fena yönlendirmeleri takip etmeye daha meyilli olabileceğini" bildiklerini söylüyor.

Google'ın açıklaması da aynı durumu ispatlıyor. İnternet devi, her gün 100 milyon phishing e-postasını engellediğini söylüyor ve geçtiğimiz hafta engellenen e-postaların takriben %20'sinin Korona Virüs ile ilgili olduğunun altını çiziyor. Google, koruma filtrelerinin sahte e-postaların %99.9'unun kullanıcılara ulaşmasını engellediğini belirtiyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi kuruluşlardan olduğunu iddia eden bu müşteri e-postalar, son zamanlarda oldukça yaygın. E-posta içerisinde virüs hakkında hatalı bilgiler bulunuyor. Dahası, alıcıları bağış yapmaya ya da cihazlarına kötü amaçlı yazılım yüklemeye ikna etmeye çalışıyorlar. Bu yüzden, konusu ne olursa olsun, bilmediğiniz e-postaları açmamanız gerektiğini bir defa daha hatırlatmakta fayda var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER