Koronavirüs ile gelen yeni sorun

Birleşmiş Milletler'in bir ajansı olan Milletlerarası Telekomünikasyon Birliği (ITU), bir takım çocukların, Koronavirüs salgını nedeniyle erken yaşta online ortamlara itildiği konusunda bir dikkat yayınladı.

Koronavirüs ile gelen yeni sorun

Birleşmiş Milletler'in bir ajansı olan Milletlerarası Telekomünikasyon Birliği (ITU), bir takım çocukların, Koronavirüs salgını nedeniyle erken yaşta online ortamlara itildiği konusunda bir dikkat yayınladı. Birlik, küçük yaşta web erişimi sağlanan ve online ortamlarda daha pozitif zaman geçiren çocukların siber despotluk ve öteki riskler ile tesadüf ihtimallerinin arttığını belirtiyor.

ITU'nun tahminlerine kadar normalde okulda olması gereken 1,5 milyar çocuk, derhal evlere kapanmış durumda. Uzaktan eğitim uygulamaları ve can sıkıntısının azaltılması gibi sebeplerle de çocuklar, internette fazla pozitif süre geçirmek zorunda kalıyor.

Bir ITU direktörü olan Doreen Bogdan-Martin, konu hakkında yaptığı açıklamada çocukların; ailelerinin istediklerinden daha önce ve kendilerini koruyacak yetenekleri edinmeden online olmaya başladığını söyledi. Bogdan-Martin, internete erişimin çocukların eğitimi için fazla önemli olduğunu belirtirken, yine de bu erişimin hayatı yönlendirmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

ITU, şu anda çocukları online ortamlarda gözetmek için standartlar ve yönergeler hazırlıyor ve birkaç hafta içerisinde bunları yayımlamayı planlıyor. Çocuklarının internet kullanımı konusunda üzüntü duyan aileler ise bu vakit içerisinde ekran süresini sınırlayan veya farklı alanlara yönlendirilmiş internet sitelerine erişimi engelleyen araçları kullanabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER