Mars'ta Güneş böyle batıyor

Dünya'nın gün batımı manzaraları hiçbirimize yabancı gelmiyor, oysa güneşin batışı diğer gezegenlerde daha farklı görüntüler ortaya çıkarabiliyor.

Mars'ta Güneş böyle batıyor

Dünya'nın gün batımı manzaraları hiçbirimize yabancı gelmiyor, oysa güneşin batışı diğer gezegenlerde daha farklı görüntüler ortaya çıkarabiliyor. NASA'nın yayınladığı simülasyon videosu, Güneş sistemindeki öteki gezegenlerdeki güneşin batışı görünümlerini canlandırıyor.

Örneğin Uranüs'te güneş ufukta kaybolurken mavi renkler ortaya çıkıyor ve bu renkler yavaş yavaş turkuaza dönüşüyor. NASA'nın bu hafta yaptığı bir yayına tarafından bu renkler, "güneş ışığının gezegenin atmosferiyle olan etkileşimi" doğruca ortaya çıkıyor.

Simülasyonlar, Uranüs'ün atmosferini modellemek için çalışan gezegen bilimcisi Geronimo Villanueva göre hazırlanmış. Villanueva'nın birinci videosunda (yukarıda) gökyüzünü görürken, ikinci videosunda (altında) ortamı yüzeydeyken güneşin batışı içerisindeymiş gibi izleyebiliyorsunuz.

NASA Scientist Simulates Sunsets on Other WorldsNASA Scientist Simulates Sunsets on Other WorldsGeronimo Villanueva, a planetary scientist from NASA's Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland, created the sunset simulations while building a computer modeling tool for a possible future mission to Uranus, an icy-cold planet in the outer solar system. The animations show all-sky views as if you were looking up at the sky through a super wide camera lens from Earth, Venus, Mars, Uranus, and Titan. Credits: Geronimo Villanueva/James Tralie/NASA's Goddard Space Flight Center More:

Videolarda Dünya'nın gün batımını, puslu bir günde Dünya gün batımını, Venüs, Mars, Uranüs ve Satürn'ün büyüleyici bir ayı olan Titan'ın gün batımlarını görebiliyorsunuz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER