Microsoft, Hindistan'daki Geliştirmelerden Memnun Olduğunu Açıkladı

Microsoft, Hindistan’daki Geliştirmelerden Memnun Olduğunu Açıkladı

Microsoft, Hindistan'daki Geliştirmelerden Memnun Olduğunu Açıkladı

Şirketin Başkanı Anant Maheswwari, 2018 yılında Hindistan'da daha fazla gelişim kaydedeceklerini açıkladı.

Şirketin Başkanı Anant Maheswwari, 2 Ocak'ta Microsoft'un geçen yıl Hindistan'daki bireylerin ve toplumların yaşamlarını değiştirmeye başladığı çeşitli teknolojilerinin 2018'de daha da ivme kazanacağını söyledi. Maheshwari, Hindistan'ın eğitim, sağlık bakımı, tarım ve yönetişim temel direklerinin diğer ülkelerdeki dönüşümünde rol oynamaktan gurur duyduğunu söyledi.

Project Sangam adında LinkedIn bulut sunucularını kullanan yeni bir uygulama geliştiren Microsoft Başkanı Anant Maheswwari, bu uygulamanın da gelişiminden ve kullanımından memnun olduğunu belirtti.

Yarı Kuraklık Tropikler için Uluslararası Mahsul Araştırma Enstitüsü (ICRISAT) ile birlikte çalışmalar yürüten Microsoft, tohumların hangi dönemde ekilmesi gerektiğini ve diğer safhalarını en iyi şekilde gösteren bir yapay zeka geliştirmişti, Microsoft bu alandaki çalışmalardan da verim almaya başladı. Özel olarak geliştirilen yapay zeka ile birlikte çiftçilere SMS yolu ile bildiriler yapılıyor.

Ayrıca Şirketin Başkanı Anant Maheswwari, "Sağlık bakımı konusunda Telangana hükümeti, doğumdan 18 yaşına kadar olan eyaletteki çocukların sağlık durumunu etkileyen başlıca koşulların taraması için Microsoft'un Bulut tabanlı gelişmiş analitik çözümünü kullanıyor." dedi. Taramalardan elde edilen bilgilerden biri görme bozukluğunun çocuklar arasındaki en yaygın sağlık sorunları arasında olduğu ve bu durumun Telangana hükümetinin LV Prasad Göz Enstitüsü ile ortak olarak geliştirilen Eyecare için Microsoft Akıllı Ağ'ı (MINE) benimsemesine neden olduğunu belirtti.

Kaynak: firstpost.com

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER