PetaByte sabit diskler sırça olacak

Dünya çapında depolama üreticileri aralarında son dönemde, camın, insanlığın bilgi depolama konusundaki susuzluğunu onarmak için yaşamsal bileşen haline geleceği konusunda gelişen dağıtılmış fikirleri var. Global çapta araştırma ve analiz şirketi IDC'nin tahminlerine göre, .

PetaByte sabit diskler sırça olacak

Dünya çapında depolama üreticileri aralarında son dönemde, camın, insanlığın bilgi depolama konusundaki susuzluğunu onarmak için yaşamsal bileşen haline geleceği konusunda gelişen dağıtılmış fikirleri var.

Global çapta araştırma ve analiz şirketi IDC'nin tahminlerine göre, 2025 yılına gelindiğinde, global çapta 2018 yılında üretilenden 6 kat daha fazla veri üretilecek ve bu da 175 zettabyte'a tekabül edecek. 1 zettabyte'ın 1 milyar terabyte'a eşdeğer olduğunu düşünürsek, bu fiilen de korkutucu bir rakam.

Kuşkusuz bu denli veriyi depo etme için de farklı yöntemler üzerinde görüşler var, bunların başında da sırça geliyor. Microsoft'un "Project Silica" isimli araştırmasına dayanan bu hafıza, büyük ölçüde başarılı olabilir. Zira Project Silica ile Microsoft, yaklaşık 2.5 inçlik bir disk sürücüsü boyutlarında bir silis parçası üstüne 75.6 TB boyutunda data kopyalamayı başarmıştı.

Bu konuda yeni bir açıklama da Seagate'ten geldi. Seagate CEO'su John Morris, Ar-Ge laboratuvarlarının camı optik veri depolama için bir vasıta olarak kullanmaya çalıştıklarını ve bu sistem üzerinde yoğunlaştıklarını doğruladı. Şüphesiz olasılıkla Seagate'i çok geçmeden Western Digital, Toshiba ve hatta Samsuıng gibi rakipleri de peşine düşüp takip edecektir. Yani birkaç yıla kadar cam diskleri görmeye başlayabiliriz. öte yandan bu konuya ilişkin küçük bir not: Fringe dizisini izleyenler bilirler ancak, dizideki gözcüler de camların üstüne depolanan sesleri okuyabiliyorlardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER