Çinli vatandaş, salgını gizlediği gerekçesiyle ülkesine dava açtı

Dünyayı etkisi altına bölge koronavirüs (Kovid-19) salgınının çıkış noktası Çin'in Vuhan kentinde ocak ayında 76 yaşındaki babasını kaybeden Zhang Hai (50) "hükümetin salgını gizlediğini" mazeret göstererek 215 bin poundluk ( 1 milyon 841 bin TL) dava açtı.

Çinli vatandaş, salgını gizlediği gerekçesiyle ülkesine dava açtı

Dünyayı etkisi altına bölge koronavirüs (Kovid-19) salgınının çıkış noktası Çin'in Vuhan kentinde ocak ayında 76 yaşındaki babasını kaybeden Zhang Hai (50) "hükümetin salgını gizlediğini" mazeret göstererek 215 bin poundluk ( 1 milyon 841 bin TL) dava açtı. Laf konusu dava salgın nedeniyle Çin hükümetine açılmış ilk dava olduğu belirtildi. Davayı açan Zhang Hai ABD'ye sığınma talebinde bulundu.

"ÇİN SALGINI GİZLEDİ, BU YÜZDEN BABAM ÖLDÜ, BU BÜTÜN BİR CİNAYET"

Geç bahşedilen babasının emekli maaşı, cenaze masrafları ve psikolojik zararın yanı sıra resmi bir özür temin etmek için yetkililerden ve hastaneden yaklaşık 2 milyon yuan (yaklaşık 1 milyon 841 bin TL) istek eden Zhang, "Hükümet erken aşamalarda hastalığı örtmeseydi, babam ölmezdi. Öfkeliyim bu salgın esnasında çoğu insan hayatını kaybetti. Yaptıkları şey cinayet aramak" dedi.

Salgın başladığı Çin'de hükümete ilk kez koronavirüs davası açıldı

ABD'YE SIĞINMA TALEBİNDE BULUNDU

Çin'de gözaltına alındıktan sonradan ABD'ye sığınma talebinde yer alan Zhang'ın avukatı Yang Zhanqing, "Dava fazla hassas, Vuhan'daki açtığımız davaya mahkeme o kadar dikkate almayacak. Fakat emsal oluşturacak. Duruşma lokal hükümeti bilgilendirecek ve yetkililer müvekkilimi davadan çekilmesi için zorlayacak" ifadelerini kullandı.

Çinli vatandaş, salgını gizlediği gerekçesiyle ülkesine dava açtı

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER