Play Store'un kafası karıştı

Google'ın mobil dilekçe mağazası Play Store'de ayrım edilen bir hata, aynı güncellemelerin telefonlarda her zaman yüklenmesine yol açıyor.

Play Store'un kafası karıştı

Google'ın mobil dilekçe mağazası Play Store'de ayrım edilen bir hata, aynı güncellemelerin telefonlarda her zaman yüklenmesine yol açıyor. Ne dek yaygın olduğu bilinmez sorun, 9to5Google'ın kendisi ve bir takım okurları kadar gösterildi.

Benzer güncellemeyi her yerde alan uygulamalar arasında başta Google'ın YouTube TV, Google Docs, Sheets, Slides, Gmail gibi uygulamaların bulunduğu anlaşılıyor. bununla birlikte bazı üçüncü parti uygulamalarda da aynı şart yaşanıyor. Benzer güncellemenin tekrar yüklendiğine dair sinyâl ise, gelen güncellemenin sürüm numarası ile yüklü olan uygulamanın sürüm numarasının benzer olması.

Bu nesil "hatalı" güncellemelerin bazı cihazlarda ilginç bir biçimde değil olduğu veya yerini başka uygulamaların aldığı belirtiliyor. Güncellenen uygulamaların "Son güncellenenler" listesinde yerini alması da dikkat çekiyor.

Eğer bu sahiden bir kusur ise, birçok kişi kadar fark edilmediği ve olasılıkla ciddi bir soruna açmadığından, büyük bir sorun gibi görünmüyor. yine de data kotası kısıtlı olanlar, aynı uygulamayı baştan indirmekten nedeniyle kotalarını normalden hızlı tüketebilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER