Sabit diski tüketen garip sorun

macOS Catalina'da ve dahili Capture uygulamasında ortaya meydana çıkan bir sorun, cihazın sabit diskinin süratli bir biçimde dolmasına yol açabiliyor. Yapılan buluş, Image Capture uygulamasındaki bir hatanın fotoğrafları iPhone'dan veya iPad'dan kopyalarken ortaya çıktığını göst.

Sabit diski tüketen garip sorun

macOS Catalina'da ve dahili Capture uygulamasında ortaya meydana çıkan bir sorun, cihazın sabit diskinin süratli bir biçimde dolmasına yol açabiliyor.

Yapılan buluş, Image Capture uygulamasındaki bir hatanın fotoğrafları iPhone'dan veya iPad'dan kopyalarken ortaya çıktığını gösteriyor. Bu sırada oluşan abes bilgi dosyaları, bilgisayarın sabit diskini doldurabiliyor.

Uygulamayı kullanarak fotoğrafları kopyaladığınızda, dosyala genellikle HEIF biçiminde kopyalanıyor. Ama "orijinalleri koru" seçeneğinin işaretini kaldırırsanız, dosyalar daha ufak JPG dosya türüne dönüştürülüyor. Bununla disk alanından biriktirmek amaçlansa da, sorun sebebiyle tam tersi yaşanıyor.

Image Capture, bir sorundan dolayı her dosyanın sonuna 1,5MB boş veri ekliyor ve dosyanın boyutunu patavatsız şekilde büyütüyor. 1,5MB çok artı görünmese de, geniş bir fotoğraf koleksiyonunuz varsa bu büyük bir alanın boşa gitmesi seslenmek.

Apple'ın sorundan farkında olan olduğu söyleniyor, oysa onarımın ne süre geleceğine dair bir data değil. Çözüm gelene dek sorundan uzakta durmak için fotoğrafları aktarırken Image Capture'ı kullanmayın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER