"Sanıldığı dek ciddi yok"

Korona virüsüyle ilgili siber saldırılar ilk zamanlarda epey gürültüye neden olsa da Microsoft, bu tehdidin büyük ölçüde abartıldığına inanıyor. Microsoft Korkutma İstihbarat Koruma Ekibi tarafından yayınlanan blog gönderisi, dünya çapında algılanan zararlı tehdidi sayıs

Korona virüsüyle ilgili siber saldırılar ilk zamanlarda epey gürültüye neden olsa da Microsoft, bu tehdidin büyük ölçüde abartıldığına inanıyor. Microsoft Korkutma İstihbarat Koruma Ekibi tarafından yayınlanan blog gönderisi, dünya çapında algılanan zararlı tehdidi sayısının salgın esnasında değişmediğini söylüyor. Gönderiye göre korona virüsünü kullanarak kullanıcıları kandırmaya çalışan zararlıların sayısı, toplam hacim içerisinde "çeper güç" bir yer tutuyor.

Covid-19'un adını kullanan saldırılar (sarı) ve bütün zararlılar (turuncu)

Firmaya tarafından virüsten faydalanmaya çalışan zararlılar ve olta saldırıları, Dünya Sağlık Durumu Örgütü'nün şubat ayında "Covid-19" tanımlamasını kullanmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Bu saldırılar mart ayının başında yükseklik noktasına ulaştı ve arkasından düşük bir seviyede devam etti.

Saldırıların bölgelere karşın yapıldığı, örneğin İngiltere'de salgın kaynaklı ilk ölümün ortaya çıkmasıyla saldırıların doruğa ulaştığı gözleniyor. aynı zamanda toplam siber hamle sayısındaki artışın çok küçük miktarlarda olduğu belirtiliyor.

Dolayısıyla Microsoft, korona virüsüyle ilgili saldırıların büyük oranda diğer saldırıların yerine yapıldığı sonucuna varıyor. Firmaya tarafından bu nesil fırsatçı, yerelleştirilmiş saldırılara karşı korunmanın en iyi yolu, kullanıcıları olta saldırılarını, sosyal mühendislik saldırılarını nasıl tanıyacakları ve tehlikesiz parolalar seçme konusunda eğitmekten geçiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER