Sonsuza kadar DOOM oynayacak

DOOM'un bir üniversite FTP sunucusuna yüklenmesinni üzerinden 25 yıl geçti, ancak DOOM çılgınlığı halen devam ediyor.

Sonsuza kadar DOOM oynayacak

DOOM'un bir üniversite FTP sunucusuna yüklenmesinni üzerinden 25 yıl geçti, ancak DOOM çılgınlığı halen devam ediyor. Bütün dünyada DOOM fanları var ve kısa bir vakit önce piyasaya meydana çıkan DOOM: Ethernal ile beraber çok mutlu oldukları belirli. Disket sürümlerinden, bugün dijital versiyonuna kadar fazla sayıda DOOM oyunu gördük ve id Software'in bu cehennem fikri fazla sayıda ayrı platformda da karşımıza çıktı. Hatta böylece oysa, bugüne dek oyunu ATM ekranlarından iPod'lara kadar bambaşka cihazda da çalışırken gördük.

Programcılar için bir destek noktası haline gelen DOOM, bu defa de Sylvain Lefebvre adında bir oyun geliştiricisinin radarına girmiş.

Lefebvre, DOOM için özel bir çip geliştirmiş. Cyclone V FPGA devre kartı kullanan küçük bir bilgisayar geliştiren Sylvain Lefebvre, bu platformu DOOM'a özel tasarlanmış. Bu nesil çipler, premium retro konsol tasarımları için kullanılırken, bir örneği de Sylvain Lefebvre kadar gelmiş.

The DooM-chip! It will run E1M1 till the end of times (or till power runs out, whichever comes first).
Algorithm is burned into wires, LUTs and flip-flops on lahza #FPGA: no CPU, no opcodes, no instruction counter.
Running on Altera CycloneV + SDRAM. (1/n) pic.twitter.com/wd7j4JnfWn

— Sylvain Lefebvre (@sylefeb) May 8, 2020

Sylvain Lefebvre'nin FPGA çiplerini kullanarak geliştirdiği sistem, Lefebvre'nin deyimiyle zamanın sonuna veya zor kesilene değin her yerde tekrara DOOM koridorlarında dolaşacak. Artık hangisi daha önce olursa...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER