Waze sorumluluk kabul etmedi

Waze sorumluluk kabul etmedi

Waze sorumluluk kabul etmedi

Los Angeles'da yaşayan araç sürücüleri, navigasyon uygulaması olan Waze'in onları ölümcül bir yokuşa yönlendirmesi sebebiyle uygulamayı suçluyor. Tüm şikayetlere rağmen Waze hizmetinde bir değişiklik yapmamaya karar verdi ve bir yokuş ile başa çıkamadıkları için kullanıcıları suçladı.

Baxter Street yokuşu aslında şehirde bulunan en dik yokuş değil, ancak iddialara göre Waze'de bulunan Echo Park uzatması kazalara sebep oluyor. Kullanıcılar bu uzatma yolun uygulamadan tamamen kaldırılmasını istiyor. Bahsi geçen yokuş %30 dereceye sahip, bu da onun son derece dik bir yokuş olduğu anlamına geliyor.

Los Angeles Times'a konulşan bir mahalle sakini şunları söyledi: "Talebimizi yerine getirmiyorlar çünkü bu algoritmayı tuhaf bir şekilde değiştirmelerini gerektirirmiş". Bir çok kullanıcı bu yokuşun uygulama tarafından alternatif bir yol olarak tavsiye edilmesini bile istemiyor.

Waze temsilcisi Julie Mossler, uygulamada bu tip durumlar için kullanışlı bir özelliğin zaten bulunduğunu açıkladı. Waze sayesinde sürücüler kaygan ve dik zeminler konusunda bir birlerini uyarabiliyorlar. Bunun dışında Mossler'e göre bu yokuş şirketin gördüğü tehlikeli yokuşlardan oldukça uzak bir dikliğe sahip.

Kullanıcılar ve Waze arasındaki bu anlaşmazlık tam olarak çözülememesi dışında, uygulamada bulunan daha dik yokuşların şikayete sebep olamaması da dikkat çekici bir durum.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER