YouTube neden çöktü?

Geçtiğimiz Perşembe günü, Dünya genelinde pek çok YouTube kullanıcısı, popüler video paylaşım sitesindeki içeriklere bir süre ulaşamadıklarını rapor etti.

YouTube neden çöktü?

Geçtiğimiz Perşembe günü, Dünya genelinde pek çok YouTube kullanıcısı, popüler video paylaşım sitesindeki içeriklere bir süre ulaşamadıklarını rapor etti. Kullanıcılar, her zaman olduğu gibi, cevap arayışları için Twitter'a yöneldi.

Twitter'da yazılan pek çok tweet'e göre kesinti 16:00PT civarında başladı ve ABD'nin her iki yakasını, Batı Avrupa'yı ve Avusturalya'nın bir takım kısımlarını etkiledi. Doğu Avrupa'da ve ülkemizde ise, kesinti yaşanmadı.

YouTube, bir zaman sonradan Twitter'dan bir mesaj yayınladı ve sorunun varlığını kabul etti, oysa çözüldüğünü duyurdu. YouTube'un mesajına göre bu kesinti, yaklaşık 20 dakika kadar sürdü. Ama sorunun neden kaynaklandığı hakkında bilgi verilmedi.

Dünya'nın en popüler video platformu olan YouTube, Koronavirüs salgını sırasında daha da popüler ayla geldi. Dünya genelinde öyle çok kişinin eve kapanması ile beraber Google'ın sahibi olduğu site ayrıca ebeveynlerin, ayrıca de çocuk ve gençlerin ilgisini daha pozitif çekmeye başladı. ara sıra yaşanan aynı kesintilerin, yoğunluğun artması nedeniyle ortaya çıktığı düşünülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER