Zuck yeteneğine hazırlanın!

Zuck yeteneğine hazırlanın!

Zuck yeteneğine hazırlanın!

Facebook sürekli olarak kullanıcıların verilerini daha sorumlu şekilde idare edeceğini söylüyor. Ancak ortaya çıkan yeni kanıtlar, Mark Zuckerberg ve diğer yöneticilerin yolladığı mesajların alıcıların gelen kutusundan gizlice silindiğini gösteriyor. Konu ile ilgili Facebook'a yaklaşan TechCrunch, şirketin bunu uzun süredir yaptığını öğrendi. Ancak Facebook'un yaptığı yeni duyuruya göre mesajları silme/geri alma özelliği tüm kullanıcıların erişimine açılacak. Bu gerçekleşene kadar Facebook yöneticileri ve çalışanları yolladıkları mesajları silmeyecek.

Facebook, 'unsend' özelliğinin tam olarak nasıl çalışacağını tam olarak açıklamadı. Tahminlere göre mesajı yollayan kişi silme komutu verdiğinde bir geri sayım başlayacak, ardından mesaj iki tarafın gelen kutusundan da silinecek (tıpkı Zuckerberg'in mesajlarının silindiği gibi). Şimdilik şirket bu özelliği nasıl genel kullanıma uyarlayacağını bilmiyor. Örneğin bir mesaj silineceği zaman karşı taraf bundan haberdar olmalı mı sorusu şirket ve kullanıcılar tarafından tartışılıyor.

Facebook, çalışanlarına ait silinen mesajları koruma hakkını gizli tutuyor, bunun sebebi de 2014'te gerçekleşen Sony hack fiyaskosuydu. Şirketin ne zamandan beri kendi mesajlarını sildiği de bilinmiyor, ayrıca kanıt sunuluncaya kadar yaptığı tuhaf davranışı gizlemesi de platforma olan güvenin yine sarsılmasına sebep oldu.

Önceki HaberÇentiği Yok Eden Kızaklı Telefon Sonraki HaberLenovo, Ducati Takımının Teknoloji Sponsoru Oluyor
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER