Bal ile karbonatı karıştırırsanız ne olur? Karbonatla diş beyazlatma tarifleri

Bal ile karbonatı karıştırırsanız ne olur? Karbonatla diş beyazlatma tarifleri

Bal ile karbonatı karıştırırsanız ne olur? Karbonatla diş beyazlatma tarifleri

Farklı malzemelerle karıştırılan karbonat tozu dişleriniz üzerindeki sarı tabakayı beyazlaştırıp bembeyaz dişlere kavuşmanızı sağlıyor. İşte dişlerinizi beyazlatacak karbonatlı tarifler...


Karbonat Tozu ve Limon ile Diş Beyazlatma

Malzemeler:

1 çay kaşığı karbonat tozu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Yarım limon



Hazırlanışı:

Bir fincan içerisine limonu sıkın ve içerisine zeytin yağını ekleyin. Ardından karbonat tozunu da fincana ekleyip, iyicene karıştırın. Bu karışıma diş fırçasını batırın ve dişlerinizi fırçalayın. Mümkünse diş fırçasını diş etlerinize çok batırmamaya çalışın. Fırçalama işlemi bittikten sonra bol su ile ağzınızı çalkalayın. Dişlerinizdeki sararmayı gidermek için, her gün 1 kere yapabilirsiniz. Ancak 1 hafta kullanmakta yarar vardır. Fazla uzun süre yapmanız durumunda dişlerinize zarar verebilirsiniz.


Sirke ve Karbonat ile Diş Beyazlatma Tarifi

Malzemeler:

1 çay kaşığı karbonat tozu 1 çay kaşığı elma sirkesi yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Bir fincan içerisine bütün malzemeleri koyun ve iyicene karıştırın. Karışıma diş fırçasını batırarak güzelce dişlerinizi fırçalayın. 1 hafta boyunca her gün 1 kere kullanabilirsiniz.


Çilek ve Karbonat ile Diş Beyazlatma Tarifi

Malzemeler:

Yarım çay kaşığı karbonat tozu 10 tane çilek

Hazırlanışı :

Çilekleri bir dövücü ile iyicene ezin ve püre haline getirin. Üzerine karbonat tozunu ekleyin ve harmanlayın. Ardından diş fırçasını batırarak dişlerinizi fırçalayın. Karbonat ile diş beyazlatma yöntemi olan bu tarifi 1 ay içerisinde iki kere uygulayabilirsiniz.


Karbonat ve Tarçın ile Diş Beyazlatma Tarifi

Malzemeler:

1 çay kaşığı ada çayı 1 çay kaşığı karbonat tozu 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Malzemelerin hepsini bir fincana koyup karıştırın ve fırçanızı ıslatıp fincanın içine batırın. Her gece yatmadan önce dişlerinizi bu karışım ile fırçalayabilirsiniz. 1 hafta sonra dişleriniz ilk halini alarak beyazlayacaktır.


Karbonat ve Bal ile Diş Beyazlatma Tarifi

Malzemeler:

1 çay kaşığı karbonat tozu 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı:

Kabartma tozu ile balı bir fincan içerisinde karıştırın. Karışım macun haline geldikten sonra diş fırçası ile karışımdan aldıktan sonra dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER