23 Kez Suç Duyurusunda Bulunmuştu: HSK'dan, Ayşe Tuba Arslan'ın Ölümündeki İhmal İddialarına İlişkin İnceleme

HSK, Eskişehir'de eski eşi tarafından satırlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan'ın ölümüne ilişkin ihmal iddialarıyla ilgili inceleme başlattı.  Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Ayşe Tuğba Arslan'ın boşandığı eşi taraf

23 Kez Suç Duyurusunda Bulunmuştu: HSK'dan, Ayşe Tuba Arslan'ın Ölümündeki İhmal İddialarına İlişkin İnceleme

HSK, Eskişehir'de eski eşi tarafından satırlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan'ın ölümüne ilişkin ihmal iddialarıyla ilgili inceleme başlattı. 

s-130646806010090afa80b4e65525261844074e
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Ayşe Tuğba Arslan'ın boşandığı eşi tarafından öldürülmesi olayının incelenmesi için gerekli iznin verildiğini bildirdi.

Yılmaz, Twitter hesabından, Arslan'ın öldürülmesi olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Olayla ilgili tüm ayrıntıların, soruşturmayı yürüten Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:"HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiştir. İnceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağı ve sonucun yine kamuoyu ile paylaşılacağı hususu saygı ile duyurulur. Yargının tarafsız, hızlı ve adil işlediği, güven verdiği, birlik ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir hukuk devleti ve ülke çocuklarımıza borcumuz."

Arslan'ın son suç duyurusunda 'Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz?' dediği ortaya çıkmıştı.

s-5283ee51534eb071a721af5063009f8a9a8d74
Saldırıdan kısa bir süre önce yaptığı suç duyurusunda Ayşe Tuba Arslan şunları yazdı:
“Defalarca şikayet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, uzaklaştırmam olduğu halde. Benim bu, Yalçın Özalpay isimli şahısla ilgili başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz? Ben çok mağdurum”
23 Kere Suç Duyurusunda Bulunduğu Ortaya Çıkan Ayşe Tuba Arslan'ın Son Satırları: 'Ben Ölünce mi Yardım Edeceksiniz?'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER