3 İlde Orman Yangını: Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

İzmir'de başlayan yangın kontrol altına alındı. Geçtiğimiz günlerde Datça'da çıkan orman yangınının ardından ülkenin farklı yerlerinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Aydın, İzmir ve Balıkesir'de çıkan yangınlara müdehale sürerken, İzmir'deki yangının söndür

3 İlde Orman Yangını: Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

İzmir'de başlayan yangın kontrol altına alındı.

Geçtiğimiz günlerde Datça'da çıkan orman yangınının ardından ülkenin farklı yerlerinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Aydın, İzmir ve Balıkesir'de çıkan yangınlara müdehale sürerken, İzmir'deki yangının söndürüldüğü bildirildi.

Hava unsurları bölgeden ayrıldı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde ormanda başlayan yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, hava unsurlarının tamamının bölgeden ayrıldığı bildirildi.

Balıkesir'de yangını için çevre illerden takviye ekip talep edildi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinin kırsal Karagöz Mahallesi civarındaki ormanda çıkan yangınına saat 16.15 itibariyle 5 uçak, 6 helikopter, 26 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 1 dozerle müdahale ediliyor. Geniş bir alanda etkili olan alevler rüzgarın da etkisiyle büyürken, karadan müdahalede güçlük yaşanıyor.Öte yandan, söndürme çalışmaları için çevre illerden de takviye olarak hava ve kara unsurları talep edildiği öğrenildi. Alevlerin şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtildi.

'Büyük oranda kontrol altına aldık diyebiliyoruz'

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki orman yangınında Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile inceleme yapıp, söndürme çalışmalarını yönlendirdi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Karacabey, 'An itibariyle çalışmalarımız devam ediyor. 'Yangını büyük oranda kontrol altına aldık' diyebiliyoruz. İnşallah hava kararmadan kontrol altına almış oluruz' dedi.

Aydın'da çıkan yangına müdahale sürüyor.

Aydın'ın Nazilli ilçesi Kırcaklı mevkisindeki ormanda, saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. İhbar üzerine bölgeye 2 söndürme uçağı, 7 helikopter, 12 arazöz ve 2 dozer ile çok sayıda personel sevk edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Aydın'daki yangının görüntüleri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER