40 Gün Yoğun Bakımda Kaldı! Manolya Oktay, Estetik İçin Yattığı Ameliyat Masasından Kalkamadı

Burun ameliyatı için Paris’ten İstanbul’a gelen Manolya Oktay’ın, anestezi sonrası nabzı durdu.

40 Gün Yoğun Bakımda Kaldı! Manolya Oktay, Estetik İçin Yattığı Ameliyat Masasından Kalkamadı

Burun ameliyatı için Paris’ten İstanbul’a gelen Manolya Oktay’ın, anestezi sonrası nabzı durdu. 40 gün yoğun bakımda tedavi gören genç kadın hayatını kaybetti. Manolya'nın ailesi, hastaneden şikâyetçi oldu.

s-92aae8988acb84839b1037b075fe696e0f3a81
Manolya Oktay, 24 yaşındaydı ve Fransa'nın başkenti Paris'te ikamet ediyordu. Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan genç kız, burnunun şekil bozukluğundan şikâyetçiydi. Ailesine estetik ameliyat olmak istediğini söyledi. Ailesi, İstanbul'da bulunan özel bir hastane ile görüşme sağlayıp ameliyat için gerekli anlaşmaları yaptı.Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, 20 Kasım günü ailesi ile birlikte Türkiye'ye gelen genç kadın, Taksim'deki ünlü bir hastanede ameliyat için hazırlıklara başladı. Aynı gün de ameliyat oldu.

Ameliyatta fenalaştı

s-4c19c07a35bc359ecec8a2647f5e33c918751a
İddaya göre, Manolya Oktay'a anestezi yapıldıktan sonra kalp ritmi artarak fenalaştı. Doktorların müdahalesinin ardından genç kadın, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Yine iddiaya göre Manolya Oktay, nabzı durduğu ve beynine oksijen gitmediği için bitkisel hayata girmişti.40 gün boyunca yoğun bakımda tedavi altına alınan Oktay'ın ailesine, hastane geçtiğimiz günlerde 165 bin liralık bir fatura kesti. Faturanın ödenmesini isteyen hastane yetkilileri, aileden ücreti tahsil ettikten sonra Oktay'ın cansız bedenini aileye verdi. Kızının öldüğünü o an öğrenen anne sinir krizi geçirdi.

Hastane hakkında suç duyurusu

s-d39f952f583622fa7ddf9613bf7135fe44febc
Acılı aile geçtiğimiz günlerde, hastane ve Op. Dr. Mirza F. hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikâyet dilekçesinde kızlarının ihmaller zincirine kurban gittiğini belirten aile, hatalı tedavi neticesinde kızlarının öldüğünü öne sürerek, "Kızımızın ölüm şekli hastane tarafından doğal sebepler olarak gösterilmiştir.Estetik ameliyat olmak amacıyla hastaneye yatan ancak yapılan hatalı tedavi sonrası hayatını kaybeden kızımızın ölümü adli nitelikte olmasına rağmen bizden saklandı" dedi. Dilekçede ayrıca "Savcılık otopsi yapıp kızımın asıl ölüm nedenini tespit etmeliydi. Hastane kusurlu. Manolya Oktay, anaflatik şok olarak tabir edilen alerjik reaksiyonu olduğunu doktorlara belirtmesine rağmen kızımızın alerjisi olduğu penisilin vücuduna enjekte edildi" ifadelerine yer verildi.

"Parayı alıp alıp cansız bedenini verdiler"

s-aa55c7eda30da4197891962e84b6333c27ed7a
Estetik kurbanı Manolya Oktay'ın babası Ali Oktay, kızının avukat olmak istediğini, ancak estetik faciası nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.Oktay, "Basit bir estetik operasyonu yüzünden kızımız canından oldu. Hastane faturayı bizden tahsil ettikten sonra kızımızın cansız bedenini bize verdi. Kesin ölüm nedenini ortaya koyacak otopsiyi bile yapmadan cansız bedenini hastanede sakladılar. Yurtdışında yaşıyoruz, avukatımıza vekâlet verdik, bu işin peşini asla bırakmayacağız. Kızımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Çok üzgünüz" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER