50+1 Barajının Aşağı Çekilmesi Tartışmalarına Erdoğan'dan Cevap: 'Ön Hazırlığımızı Yapıp Meclis'e Getirebiliriz'

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'den fazla oy almaya gerek bırakmayacak yasal düzenlemenin sinyalini verdi.

50+1 Barajının Aşağı Çekilmesi Tartışmalarına Erdoğan'dan Cevap: 'Ön Hazırlığımızı Yapıp Meclis'e Getirebiliriz'

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'den fazla oy almaya gerek bırakmayacak yasal düzenlemenin sinyalini verdi. Erdoğan “Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Meclis’e ön hazırlığımızı getirebiliriz." dedi.

s-9162975fc3132ba412360952f7bace16201946
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda, 27. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz"

"İktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz" "İktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz" 5d936ab21badba660f3016fe.jpg
Eski bakanlardan Faruk Çelik'in ortaya attığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Yüzde 50+1' zorunluluğunun ortadan kaldırılmasına yönelik tartışmalara değinen Erdoğan, bu konuda bir çalışma yaparak Meclis'e getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Erdoğan “Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Dolayısıyla konuşma yeri Meclis'tir. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için iktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.Erken seçim tartışmalarıyla ilgili de Erdoğan "Bir yıl önce milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek asıl milleti o yorar. Daha yeni çıkardık'' değerlendirmesinde bulundu.

Faruk Çelik ne demişti?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER