550 Bin Asker Kaçağına Bedelli Affı Yolda

"Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddini 72'ye çıkarıyoruz" 'Genelkurmay Başkanı'nın görev süresini yani haddini 72 yaşına çıkarıyoruz.

550 Bin Asker Kaçağına Bedelli Affı Yolda
s-6828aa5cb2d049c54d57a1b9c7334831449a35

"Genelkurmay Başkanı'nın yaş haddini 72'ye çıkarıyoruz"

'Genelkurmay Başkanı'nın görev süresini yani haddini 72 yaşına çıkarıyoruz. Birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılabilmesi imkanı getiriliyor.Harekat ve yurtdışı operasyon görevleri nedeniyle uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş sınavlarına katılamayanlara ilave sınav hakkı verilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeriyor. 7 kanunda düzenleme ve değişiklik öngörüyor. 20 maddeden oluşuyor.'

"Ücreti Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek"

'Ücretle ilgili de yani bakaya, yoklama, yoklama kaçağı ile ilgili de durumu, dövizle askerlikten dolayı geri dönme hakkı verilenlerin ücretleriyle ilgili Savunma Bakanlığı miktarları belirleyip kamuoyu ile paylaşacak.Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) gelen ve bu süreçle ilgili daha önce akademide 75 yaşa çıkarmıştık. Benzer düzenlemenin MSB'de özellikle Genelkurmay Başkanı'na dönük düzenleme yapılması makul karşılandı.''Ünal ayrıca, 'Öğrenci affını da önümüzdeki hafta sunacağız' bilgisini paylaştı.

Mevcut bedelli ücreti ne kadar?

Söz konusu teklifle bugüne kadar askerlik görevini yapmamış, bakaya ve kaçak durumdaki 550 bin kişiye bedel karşılığı af getirilmesi planlanıyor. Bedelli ücretleri bunlar için ayrıca belirlenecek. Mevcut bedelli ücretinden daha fazla olacak yeni rakam, bakaya geçen süreyle bağlantılı olarak kademeli olarak belirlenmesi öngörülüyor. 2022 yılı bedelli askerlik ücreti 56 bin lira. Bu rakam, aftan yararlanacaklar için ayrıca belirlenecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER