6. Yargı Paketi Meclis'e Sunuldu: Paket Neler İçeriyor?

24 maddelik yargı paketiyle, hakim ve savcı yardımcılığı süreleri de yeniden düzenleniyor. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 6. Yargı Paketi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı.

6. Yargı Paketi Meclis'e Sunuldu: Paket Neler İçeriyor?

24 maddelik yargı paketiyle, hakim ve savcı yardımcılığı süreleri de yeniden düzenleniyor.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 6. Yargı Paketi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı.

'TBMM Başkanlığı'mıza Sunduk'

Hakim ve savcı adayları fiilen görev yapacak

Teklifle, hakim ve savcı yardımcılığı süresi üç yıl olarak belirleniyor. Teklif yasalaşırsa hakim ve savcı yardımcıları görevlerinin önemli bir kısmını atandıkları adliyelerde, eğitici hakim ve savcılar nezaretinde ve fiilen görev yaparak tamamlayacaklar. Hakim ve savcı yardımcıları, yardımcılık süresince dört kez Türkiye Adalet Akademisi'nde yüz yüze ders alacaklar.Noterlerin atama, göreve başlama ve atamadan vazgeçme usulünün de düzenlendiği teklifle taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin noterler tarafından tapu siciline tapu bilişim sistemi vasıtasıyla şerh verilebilmesi ve taşınmaz satış sözleşmesinin noterler tarafından yapılabilmesi imkanı getiriliyor. Fiyatları etkileme ila mal veya hizmet satımından kaçınma suçunun cezai müeyyideleri artırılıyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER