AB'den Avrupa Konseyi'ne daha yakın işbirliği mesajı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesi oturumunda konuştu. AB ile Avrupa Konseyi arasındaki ilişkinin AB'deki demokratik standartların korunmasında büyük rol oynadığın.

AB'den Avrupa Konseyi'ne daha yakın işbirliği mesajı


AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesi oturumunda konuştu.

AB ile Avrupa Konseyi arasındaki ilişkinin AB'deki demokratik standartların korunmasında büyük rol oynadığını belirten Von der Leyen, "AB'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne bir an önce katılma niyetini teyit etmek istiyorum." dedi.

Michel de "Avrupa Konseyi ile işbirliğini güçlendirmek istiyoruz." ifadesini kullanarak, AB'nin söz konusu sözleşmeye taraf olmasını sağlamak için hukuki çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

AB'deki tüm ülkeler, Avrupa Konseyi üyelerinin imzacısı olduğu 4 Kasım 1950 tarihli Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne taraf olsa da AB, henüz sözleşmeye katılmadı. AB Adalet Divanı, sözleşmenin AB anlaşmalarıyla uyumluluğu konusunda olumsuz görüş bildirmişti.

AB'den 'gümrüklerde reform' planı

 

AB Komisyonu'ndan üye ülkelere 'Şengen' uyarısı

 

AB'de gaz fiyatları iki yılın dibine yaklaştı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER