AB, Moldova'da sivil misyon başlattı

Avrupa Birliği (AB), Moldova'da güvenlik sektörünün dayanıklılığını güçlendirmek için, AB'nin Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGDP) kapsamında AB Ortaklık Misyonu'nu (EUPM Moldova) başlattığı belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, Moldova makamlarının talebi üzeri.

AB, Moldova'da sivil misyon başlattı

Avrupa Birliği (AB), Moldova'da güvenlik sektörünün dayanıklılığını güçlendirmek için, AB'nin Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGDP) kapsamında AB Ortaklık Misyonu'nu (EUPM Moldova) başlattığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, Moldova makamlarının talebi üzerine 24 Nisan'da resmi olarak kurulan misyonun, ülkenin kriz yönetimi yapılarının güçlendirilmesine katkıda bulunmayı, siber güvenlik dahil olmak üzere hibrit tehditlere karşı dayanıklılığını artırmayı, yabancı bilgi manipülasyonu ve müdahalesine karşı koymayı amaçladığı kaydedildi.

Açıklamada, "Moldova'yı istikrarsızlaştırma çabaları, Rusya'nın Ukrayna'da savaş başlatmasından bu yana gözle görülür şekilde arttı. Bu, AB'nin dış sınırlarının istikrarı ve güvenliği için doğrudan bir tehdit oluşturuyor." ifadesi kullanıldı.

AB, satılmayan tekstil ürünlerinin imhasını yasaklayacak

 

AB ülkelerinden emisyon limitlerine tepki

 

AB, yaptırımlardan kaçanları engellemek istiyor

 

AB, Rus elmaslarına yaptırıma hazırlanıyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER