ABD'de ordu birlikleri, protestoların arttığı Minneapolis'e girdi

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un polis kadar öldürülmesi sonucu meydana çıkan protesto gösterileri ülke geneline yayılmasının arkasından ordu birlikleri Minneapolis'e girdi. TRUMP İŞARETİ VERMİŞTİFlorida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplar.

ABD'de ordu birlikleri, protestoların arttığı Minneapolis'e girdi

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un polis kadar öldürülmesi sonucu meydana çıkan protesto gösterileri ülke geneline yayılmasının arkasından ordu birlikleri Minneapolis'e girdi.

Trump işaretini vermişti, ordu birlikleri protestoların arttığı Minneapolis'e girdi

TRUMP İŞARETİ VERMİŞTİ

Florida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump, Floyd'un ölümünden sonraki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve ordunun sahaya süreceği talimatını vermişti. Minneapolis'in Halkçı Belediye Başkanı'nı da eleştiren Trump, "Eğer eyalet yönetimi çağrıda bulunursa ordumuz olayları önlemek için göreve hazırlanmış ve hevesli. Oradaki birliklerimiz çabuk bir şekilde oraya intikal edebilir." demişti.

Trump işaretini vermişti, ordu birlikleri protestoların arttığı Minneapolis'e girdi

ÇOK SAYIDA ASKERİ VASITA MİNNEAPOLİS'E GİRDİ

Trump'ın bu açıklamasından saatler sonradan ordu birliklerinin George Floyd protestolarının başladığı Minneapolis'e girdi. Ordu birliklerinin şehre girdiğinin görüldüğü görüntülerde fazla sayıda askeri vasita dikkatlerden kaçmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER