ABD'de polis ve ordu, evlerinden meydana çıkan protestocuları boya kapsülleriyle vuruyor

ABD'de siyahımsı George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesiyle başlayan protestolar zorlama eylemlerine dönüştü.

ABD'de polis ve ordu, evlerinden meydana çıkan protestocuları boya kapsülleriyle vuruyor

ABD'de siyahımsı George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesiyle başlayan protestolar zorlama eylemlerine dönüştü. 25 kentte sokağa çıkma yasağı duyuru edilirken, sokaklarda devriye atan ordu ve polis, vatandaşları evlerinde kalmaları konusunda uyarılarda bulunuyor ve yasağı ihlal edenleri boya kapsülleriyle vuruyor.

ORDU SOKAĞA İNDİ

ABD'nin Minneapolis kentinden siyahi George Floyd'un, bir polis kadar nefessiz bırakılarak öldürülmesinin arkasında ırkçılık ve polis şiddetine karşı başlayan protestolar şiddet eylemlerine dönüştü. Eylemlerde dükkanlar yağmalanırken, çoğu binanın yanı sıra polis binaları da ateşe verildi. Polisin protestolara müdahalesinin beceriksiz kalması sonrası Milli Muhafızlar harekete geçti. 16 eyaletteki 25 kentte sokağa çıkma yasağı bildiri edildi.

ABD'de polis ve orudu evlerinden çıkanları boya kapsülleriyle vuruyor

ORDU VE POLİS MÜŞTEREK DEVRİYE YAPIYOR

Sokaklarda devriye atan ordu ve polis, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere müdahale ediyor. Görüntülerde, sokakta ilerleyen ordu ve polis, evlerinden çıkarak kendilerini görüntüleyen vatandaşları uyararak badana kapsülleriyle üstlerine alev açıyor. Boya kapsüllerinin hedefi olan bir vatandaş, yeşil renkli badana ile bacağından vuruluyor.

ABD'de polis ve orudu evlerinden çıkanları boya kapsülleriyle vuruyorABD'de polis ve ordu, evlerinden çıkan protestocuları boya kapsülleriyle vuruyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER