ABD'den, Rus bankalarına geri adım

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımlara dahil ettiği bir çok Rus bankasının petrol ve gaz alımlarındaki ödemeleriyle ilgili işlem yapma iznini 15 Mayıs 2023’e kadar uzattı. Rusya Merkez Bankası ile birlikte Vnesheconombank, Otkritie Bank, Sovcombank, Sberbank, VTB ve Alfa-Bank’ın i

ABD'den, Rus bankalarına geri adım

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımlara dahil ettiği bir çok Rus bankasının petrol ve gaz alımlarındaki ödemeleriyle ilgili işlem yapma iznini 15 Mayıs 2023’e kadar uzattı.

Rusya Merkez Bankası ile birlikte Vnesheconombank, Otkritie Bank, Sovcombank, Sberbank, VTB ve Alfa-Bank’ın içerisinde bulunduğu listede yer alan finans kuruluşlarının enerji alımlarında işlem yapma yetkilerine getirdiği yasağın daha önce 5 Aralık’ta başlayacağını ilan eden ABD Hazine Bakanlığı, son tarihi 15 Mayıs 2023’e uzattığını bildirdi.

Belgede, petrol ve gaz çıkarma, üretim, işleme, sıvılaştırma, gazlı yakıt üretimi, LNG’den gaz üretimi ve zenginleştirme ile birlikte ham petrol dahil hidrokarbonların taşınması veya satın alınması ile ilgili işlemlerin yapıldığı Rus bankalarının ödeme gerçekleştirme izninin uzatıldığı vurgulandı.

ABD yaptırımlarını delmeye çalışan bankaya yaptırım

 

ABD yaptırımları Rusya'ya 50 milyar dolara mal olabilir

 

Rusya’dan ABD yaptırımlarına tepki

 

Rus bankaları ABD yaptırımlarının hedefinde

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER