ABD'li Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez: Cinsel saldırı mağduruyum

2018 seçimlerinde Temsilciler Meclisi'ne seçildikten sonra Demokratların popüler isimlerinden biri haline gelen ve sık sık Trump tarafından hedef alınan Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili üyelerinden Alexandria Ocasio-Cortez, gözyaşları içinde "Bunu fazla kişiye söylemedim.

ABD'li Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez: Cinsel saldırı mağduruyum

2018 seçimlerinde Temsilciler Meclisi'ne seçildikten sonra Demokratların popüler isimlerinden biri haline gelen ve sık sık Trump tarafından hedef alınan Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili üyelerinden Alexandria Ocasio-Cortez, gözyaşları içinde "Bunu fazla kişiye söylemedim. Ben bir cinsel saldırı mağduruyum. Bir travma geçirirseniz, travmalar birbirlerini şiddetlendiriyor" dedi.

"TUVALETE SAKLANDIM VE ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Uğradığı cinsel saldırıyla ilgili ayrıntı vermeyen Ocasio-Cortez, beş kişinin ölümüyle sonuçlanan Kongre baskını sırasında tuvalete saklandığını belirterek şunları söyledi:

"Tuvalet kapısının arkasındaydım. Beyaz bir adam ofisime girdi. 'Nerede o? Nerede o?' diye bağırıyordu. Öleceğimi düşündüm. Ofisime giren kişi Kongre binasında görevli bir polis memuruydu. Kendini polis olarak tanıtmadı. Ne ben ne de ekibim, memurun bizi korumak için mi yoksa bize zarar vermek için mi orada olduğunu bilmiyoruz."

"BUNUN TEKRAR OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİM"

Sosyal medyada yaklaşık 150 bin takipçisinin izlediği canlı yayında yaşadıklarını anlatan 31 yaşındaki Ocasio-Cortez, "Bunlar olurken 'Hayır yine mi? Bunun tekrar olmasına izin vermeyeceğim. Bunu bana tekrar yapmalarına izin vermeyeceğim. Bunu başka insanlara yeniden yapmalarına izin vermeyeceğim. Bunu ülkeme yeniden yapmalarına izin vermeyeceğim' diye düşündüm." dedi.

ABD'li Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez: Cinsel saldırı mağduruyumBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER