ABD Mahkemesi, İran'ı Eski FBI Ajanını Öldürdüğü İddiasıyla 1,45 Milyar Dolar Tazminata Mahkum Etti

ABD'de bir mahkeme, 2007'de Kiş Adası'nda yetki dışı bir CIA araştırması sırasında kaçırılan ve öldüğüne inanılan Robert Levinson adlı eski FBI ajanının ailesine İran tarafından 1 milyar 450 milyon dolar (yaklaşık 11 milyar 285 milyon TL) tazminat ödenmesine hükmetti. 7 E.

ABD Mahkemesi, İran'ı Eski FBI Ajanını Öldürdüğü İddiasıyla 1,45 Milyar Dolar Tazminata Mahkum Etti

ABD'de bir mahkeme, 2007'de Kiş Adası'nda yetki dışı bir CIA araştırması sırasında kaçırılan ve öldüğüne inanılan Robert Levinson adlı eski FBI ajanının ailesine İran tarafından 1 milyar 450 milyon dolar (yaklaşık 11 milyar 285 milyon TL) tazminat ödenmesine hükmetti.

s-5387f91920de3458fc843e9eeef44482fc2394

7 Ekim, 12:30ABD Mahkemesi, İran'ı Eski Fbı Ajanını Öldürdüğü İddiasıyla 1,45 Milyar Dolar Tazminata Mahkum Etti

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Levinson ailesi ve ABD yönetimi kayıp ajanın İran hükümetinin gözetiminde öldüğüne kanaat getirirken, mahkemeden de bu görüşü destekler nitelikte bir karar çıktı.Tahran yönetimi, Levinson'ın kendi topraklarında öldürüldüğü iddiasını uzun süredir reddetse de bazı İranlı yetkililerden adada yaşananlara dair çelişkili açıklamalar gelmişti.İki ülke arasında uzun süredir diplomatik ilişki bulunmuyor. Ancak ABD'nin Levinson ailesine ödenecek parayı, ülke içinde İran'ın dondurulmuş milyarlarca dolarlık malvarlığından karşılayabileceği belirtiliyor.Associated Press'in haberine göre Washington'daki ABD Bölge Mahkemesi, böylesine yüksek miktarda tazminat kararını, Kuzey Kore'de esaretten kurtulduktan hemen sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Otto Warmbier davasına atıfta bulunarak verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER