ABD, Rus alüminyumunu tamamen yasaklayabilir

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Rusya'nın Ukrayna'daki füze saldırılarına yanıt olarak Rus alüminyumunu tamamen yasaklamayı düşündüğünü belirtildi. Bloomberg yaptığı habere göre Beyaz Saray, doğrudan yasaklama, tarifeleri etkili bir yasak uygulayacak kadar cezalandırıcı .

ABD, Rus alüminyumunu tamamen yasaklayabilir

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Rusya'nın Ukrayna'daki füze saldırılarına yanıt olarak Rus alüminyumunu tamamen yasaklamayı düşündüğünü belirtildi.

Bloomberg yaptığı habere göre Beyaz Saray, doğrudan yasaklama, tarifeleri etkili bir yasak uygulayacak kadar cezalandırıcı seviyelere çıkarma veya metali üreten Rus şirketi Rusal'a yaptırım uygulama gibi üç seçeneği değerlendiriyor.

Karar alma sürecine aşina olan kaynaklar, haber ajansına ABD yönetiminin, savaşın başlarında küresel tedariğe zarar verebileceğinden korkarak Rus alüminyumuna yaptırım uygulamaktan vazgeçtiğini söyledi. Ancak, savaşın tırmanmasına yanıt olarak ABD ve müttefiklerinin yasaklayacağı daha az ürün kaldı. Kaynaklar, Beyaz Saray'ın tartışmasının haftalardır devam ettiğini belirtiyor.

Rusya, Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci alüminyum üreticisi. Bloomberg tarafından aktarılan veriler, yalnızca ABD'de Rus tedarikinin geleneksel olarak toplam alüminyum ithalatının %10'unu oluşturduğunu gösteriyor.

ABD Rusya'ya yeni yaptırım paketi hazırlıyor!

 

ABD Rusya'dan bir finans kurumunu kara listeye aldı

 

ABD Rusya’ya yeni ekonomik yaptırım hazırlığında

 

ABD Rusya yaptırımlarını açıkladı!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER