Abdulkadir Selvi, TBMM Başkanı Şentop ile Görüştü: 'Adnan Menderes ve Arkadaşlarının İdam Kararı Yok Sayılabilir'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, Adnan Menderes ve arkadaşları için Yassıada'da verilen idam kararlarının yok sayılması için iki formül üzerinde alıştırma başlattığını yazdı. Bağımsızlık gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugü.

Abdulkadir Selvi, TBMM Başkanı Şentop ile Görüştü: 'Adnan Menderes ve Arkadaşlarının İdam Kararı Yok Sayılabilir'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, Adnan Menderes ve arkadaşları için Yassıada'da verilen idam kararlarının yok sayılması için iki formül üzerinde alıştırma başlattığını yazdı.

s-d82bfa0cc9e4a104e2b027d9f524193ea0f58f
Bağımsızlık gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Yassıada kararlarının yok sayılması için harekete geçtiğini yazdı.

"Us kayıtlarımızda bu yapılan zulmün ve vahametin düzeltilmesi içten olur diye düşünüyorum"

s-90b7eed74d2797ce7e6723870a0dd40bc6dfe1
"Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a izleyecekleri yöntemi sordum" diyen Selvi, Şentop'un "Yassıada'daki kararların bir mahkeme emri olduğu, yine idam kararlarının onaylanmasının hukuki bir operasyon olduğu şeklinde bir hatalı tablo var karşımızda. Ne yaparsanız yapın, olan olmuş, yaşananları ortadan uyandırmak muhtemel değil. Lakin hukuk tarihimizde, hafıza kayıtlarımızda bu yapılan zulmün ve vahametin düzeltilmesi dürüst olur diye düşünüyorum. Konuyu hukukçu arkadaşlarla da istişare ettik. Bir Takım formüller üstünde duruyoruz" dediğini aktardı.

"Meclis kararıyla değil sayılması olabilir"

s-1a4e0f04a1ad591db5811f89f7a63c29bc76f4
Selvi, Mustafa Şentop'tan yaptığı aktarımda bu formüllerden ilkinin Yassıada'nın bir duruşma olup olmadığı konusunda bir karar alınarak 'mahkeme olmadığı' yönünde bir hukuki çözüm bulunarak burada alınan kararların değil sayılması, ikincisinin ise darbe sonucu yönetimi ele geçiren Ulusal Birlik Komitesi'nin idamla ilgili karar verme yetkisine sahip olan parlamentonun yerine kendini koyarak idam kararı vermesi nedeniyle yine aynı kararın Meclis kararıyla değil sayılması olabileceğini yazdı.

Geçtiğimiz hafta Yassıada, darbenin 60. yıldönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak açılmıştı

Kurdeleyi Erdoğan ve Bahçeli Kesti: 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' Açıldı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER