Adıymanlı Tütün Üreticileri Yol Kapattı: #TütünümeDokunma

İki yıldan beri ertelenen ve 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu protesto eden Adıyamanlı tütün üreticileri yol kapatıp protesto yürüyüşü düzenledi.

Adıymanlı Tütün Üreticileri Yol Kapattı: #TütünümeDokunma

İki yıldan beri ertelenen ve 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu protesto eden Adıyamanlı tütün üreticileri yol kapatıp protesto yürüyüşü düzenledi. Tütün üreticileri sosyal medyada #tütünümedokunma etiketi ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Adıymanlı Tütün Üreticileri Yol Kapattı: #TütünümeDokunmaAdıymanlı Tütün Üreticileri Yol Kapattı: #TütünümeDokunma Video: Twitter "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu"nda dört yıl önce yapılan değişiklikle Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan yapılan tütün ticareti yasaklanmış, bu yasağa uymayanların 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülmüştü.Yasanın 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulamaya alınmasına tütün yetiştiricileri tepki gösterdi. Adıyaman merkez ile Çelikhan ilçesinde yüzlerce tütün yetiştiricisi söz konusu yasaya karşı yol kapatıp eylem yaptı.

Yaşanan arbedenin görüntüleri

Yaşanan arbedenin görüntüleri Yaşanan arbedenin görüntüleri Video: Twitter Adıyaman ile merkezinde de yasaya tepki gösteren vatandaşlar tütüncüler pazarından Demokrasi Parkı’na yürüdü.Burada tütün üreticilerini ve satıcılarını temsilen Mehmet Doğan isimli vatandaş konuşarak, sarmalık tütün ticaretine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını öngören yasanın 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girdiğini ve tütüncülerin mağdur olduğunu dile getirdi.İyi Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, konuşmasında, kanunlar çerçevesinde tütün üreticilerinin tütünlerini satması gerektiğini, buna kimsenin karışmaması gerektiğini dile getirdi.Polis yürümek isteyen eylemcilere müsaade etmeyince kısa süreli gerginlik yaşadı. Polisler ile üreticiler arasında itişip kalkışmalar oldu. Ortam gerilince Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, eylemcilerin arası girerek sakinleştirmeye çalıştı.

Vali Mahmut Çuhadar'ın tütüncülerden temsilciler ile görüşmesi bekleniyor.

Vali Mahmut Çuhadar'ın tütüncülerden temsilciler ile görüşmesi bekleniyor. Vali Mahmut Çuhadar'ın tütüncülerden temsilciler ile görüşmesi bekleniyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER