Agatha Kasırgası'nda ölü sayısı 10, kayıp sayısı 20

TeleFormula'ya konuşan Oaxaca eyaleti Valisi Alejandro Murat, kasırga sonucu nehirlerin taştığını, yaylalarda heyelan meydana geldiğini belirterek, "Maalesef şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi kayboldu" ifadesini kullandı. Oaxaca Sivil Koruma Koordinasyonu, kasırganın g.

Agatha Kasırgası'nda ölü sayısı 10, kayıp sayısı 20


TeleFormula'ya konuşan Oaxaca eyaleti Valisi Alejandro Murat, kasırga sonucu nehirlerin taştığını, yaylalarda heyelan meydana geldiğini belirterek, "Maalesef şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi kayboldu" ifadesini kullandı.

Oaxaca Sivil Koruma Koordinasyonu, kasırganın geçişinden sonra özellikle Sierra Sur bölgesinde ciddi hasar meydana geldiğini ifade ederek, ölümlerin artabileceğini söyledi.

6 ila 8 metrelik dalgalar

Oaxaca kıyılarında saatte 140 ila 170 kilometre hızla ilerleyen kasırga, 6 ila 8 metre yüksekliğinde dalga oluşturdu.

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi, Agatha'nın etkisinin zayıfladığını ama Oaxaca, Chiapas, Veracruz, Tabasco, Campeche ve Quintana eyaletlerindeki nehir ve akarsuların taşma riskinin devam ettiğini bildirdi. Yetkililer, yoğun sellerin beklendiği bu bölgelerde yaşayan halka, dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Olağanüstü Acil Durum Bildirgesi yayımlandı

Ulusal Sivil Koruma Koordinasyonu (CNPC), 6 kasabada Olağanüstü Acil Durum Bildirgesi yayımladı. Oaxaca ve Veracruz eyaletlerinde 70 bini aşkın kişi kasırgadan etkilendi. CNPC, hasarın tam olarak hangi boyutlara ulaştığının anlaşılmasının günler süreceğini aktardı.

Meksika'da hükümet, Agatha'nın tehlikeli olduğunu kaydetmiş, ülkenin güneyindeki Oaxaca ve Chiapas eyaletlerinde, 294 kasabada turuncu alarma geçtiklerini bildirmişti.

Meksika'da ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi

Meksika’da 5,8 büyüklüğünde deprem

Meksika'da kayıp insan sayısı 100 bini geçti

Meksika Devlet Başkanı'ndan ABD'ye davet tepkisi

Meksika'da endemi dönemi

Meksika'da ABD'ye bağlı uyuşturucuyla mücadele birimi kapatıldı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER