Ahmet Davutoğlu 2016 Yılındaki İstifa Sürecini Anlattı: 'Teşkilat Benimle Birlikte Ayrılmak İstedi'

AKP'den ayrılıp Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu 2016 Yılındaki İstifa Sürecini Anlattı: 'Teşkilat Benimle Birlikte Ayrılmak İstedi'

AKP'den ayrılıp Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni infaz düzenlemesi hakkında konuşan Davutoğlu, 2016 yılındaki Başbakanlıktan istifa süreci hakkında da açıklamalarda bulundu.

s-c553ca6c6f2cc76476a08fa3befa4e5bf79605
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katıldı. 2016 yılında istifa edip AKP Genel Başkanlığı koltuğunu Binali Yıldırım’a bırakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa ve geri dönüş sürecini şöyle değerlendirdi:
"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan habersiz sokağa çıkma yasağı kararı alamaz. Soylu’nun istifası doğru bir karardı ama arkasında duramadı."

"Tüm illerin il başkanları istifa edecek"

s-7f4b976df60540b1f766ed40b4864b4eb551bd
Ahmet Davutoğlu, 2016’da yaşadığı istifa süreciyle ilgili şöyle konuştu:
"Bunu hatırlatmak istemezdim. Ama ben başbakanlıktan istifa ederken ‘düşük profilli başbakan isteniyor’ dendi. Benim böyle olmadığım aşikar, ben makamın hakkını verdim. Kimse bunun aksini iddia edemez. Hakkını veremeyeceğimi düşündüğüm anda istifa ettim. Ben fedakarlık yaparak, devlet yönetimi krize girmesin diye istifa ettim. İlk defa söylüyorum burada… Bütün teşkilatlar “İzin verin sizinle birlikte istifamızı verelim” dediler. Dönemin AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurcu, “Biz 9 ay önce sizin genel başkanlığınızı onayladık. Tüm illerin il başkanları istifa edecek. Arkanızdayız” dedi."

"Bahçeli'nin söz verdiği af çıkartıldı"

s-c2f2e6dda61d3231099aebc7cc4b01c4affd24
Davutoğlu programda yasalaşan ve cezaevinden tahliyeleri başlatan infaz düzenlemesi hakkında da şöyle konuştu:
"Hukuk tekniği bakımından ciddi bir hata ve anayasal by-pass var. 3 ihtimal var. Koronavirüs nedeniyle infaz düzenlemesi yapılması zaruriydi ama bu iş koronavirüs nedeniyle yapılıyorsa risk grubunda olan herkese ayrım yapmaksızın aynı uygulamayı yapmak lazım ki içeridekileri de dışarıdakileri de koruyabilesiniz. Kimse buna bir şey demezdi çünkü insani bir durum. İkinci ihtimal; genel af çıkarabilirdiniz ama genel af çıkaracaksanız bunun da usulü belli. Nitelikli çoğunluk, 5'te 3 gerekiyor. İktidar daha önce Sayın Bahçeli'nin söz verdiği affı çıkarmak ama buna af dememek için genel af çıkarma yoluna gitmedi. Genel af çıkarsa muhalefet de devreye girecekti ve toplumsal mutabakatla bir şey çıkmak zorunda kalacaktı."

"Çıkan örtülü aftır"

s-833860862350badb1d027584b73a582dd532bd
İnfaz yasasının örtülü af olduğunu söyleyen Davutoğlu şöyle devam etti:"İnfaz yasası adı altında örtülü bir af çıkartıldı. Bu tür politikalarda en tehlikeli iş örtülü iş yapmaktır. Şu gün çıkan yasa örtülü aftır ve affın kuralları içinde de çıkartılmadı. Seçici bir şekilde bazılarına sen çıkacaksın bazılarına da sen çıkmayacaksın dendi."

Geçtiğimi gün Meclis'ten geçen ve dün gece onaylanan infaz yasası 90 bin mahkuma tahliye yolu açmıştı

Karar Resmi Gazete'de: Ülke Genelindeki Cezaevlerinden Tahliyeler Başladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER