Ahmet Hakan EPDK'ya Seslendi: 'Halktan Aldıklarını da İade Etsinler'

Gazeteci Ahmet Hakan, elektrik faturalarıyla ilgili olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz'a seslenerek, "Bu zamana kadar bu kapsamda halktan aldıklarını da iade etsinler." dedi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında e.

Ahmet Hakan EPDK'ya Seslendi: 'Halktan Aldıklarını da İade Etsinler'

Gazeteci Ahmet Hakan, elektrik faturalarıyla ilgili olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz'a seslenerek, "Bu zamana kadar bu kapsamda halktan aldıklarını da iade etsinler." dedi.

s-d183593c584fc920bb861a09433e4396ee70ef
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin vatandaşın faturasına eklenmesi yönündeki karardan vazgeçilmesinin ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz'a seslendi.

'Ahali, adamların temsillerinin ve ağırlamalarının parasını ödüyormuş'

s-09b9b3f90e0dcb95651a8fd3bfe0a5215633f8
Hakan yazısında, "Elektrik dağıtım şirketleri, uzun bir süredir temsil ve ağırlama giderlerini faturalara yansıtıyormuş.Yani ahali, adamların temsillerinin ve ağırlamalarının parasını ödüyormuş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, işte bu uygulamaya son verildiğini duyurmuş" ifadelerine yer verdi.

'İade edilsin'

s-57bc617f5400504bcb46cb6be8b1ce330dc036
Alınan bu kararın yetmediğini söyleyen Hakan şöyle devam etti:
"Bundan böyle faturalara bu tür giderler yansıtılamayacakmış. Yetmez. Bu zamana kadar bu kapsamda halktan aldıklarını da iade etsinler."

Geçtiğimiz günlerde elektrik dağıtım şirketlerinin temsil ve seyahat gibi giderlerinin halka yansıtılacağı açıklanmıştı

Yeni Dönem Başlıyor: Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Temsil, Ağırlama ve Seyahat Giderleri Vatandaşa Yansıtılacak -

Gelen tepkilerin ardından bu karardan vazgeçilmişti

Tepkiyle Karşılanmıştı: Temsil-Ağırlama Giderleri Elektrik Tarifesi Kapsamından Çıkarıldı - İstanbul'da Bir Eve Kurşun Yağdıran Saldırgan Polisleri Tehdit Etti: 'Sizi Doğu’ya Sürdürürüm' - Haydarpaşa Garı Kazılarında, Mezarların Bulunduğu Mermer Tabanlı Bir Yapı Tespit Edildi - Açılışı 5 Defa Ertelendi: Temeli 2014 Yılında Atılan İzmir Şehir Hastanesi Hala Faaliyete Girmedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER