AKP Döneminde İBB'ye 1,5 Milyon Euro'ya Füze Rampasından Çevrilen İtfaiye Araçları Satılmış

İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, geçmiş döneminde yabancı bir ülkenin bir Arap ülkesine satışını yapamadığı füze rampa araçlarının itfaiye aracına çevrilip 1.5 milyon euroya İBB’ye satıldığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Gru.

AKP Döneminde İBB'ye 1,5 Milyon Euro'ya Füze Rampasından Çevrilen İtfaiye Araçları Satılmış

İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, geçmiş döneminde yabancı bir ülkenin bir Arap ülkesine satışını yapamadığı füze rampa araçlarının itfaiye aracına çevrilip 1.5 milyon euroya İBB’ye satıldığını söyledi.

s-299092fb9dba708110a9cabde7edbbc96e75b7
İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, geçmiş dönemde yabancı bir şirketin bir Arap ülkesine satışını yapamadığı füze rampa araçlarını, itfaiye aracına çevirip 1.5 milyon avroya İBB’ye sattığını açıkladı.Subaşı şunları söyledi: 
“İBB’nin 2021 bütçesinde İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bütçesinin neden bu kadar yüksek olduğunu sorduğunda, yetkililer yeni araç alımına gideceklerini söylediler. Sebebi ise geçen dönemde İBB’ye satılan ve tanesi 1,5 milyon avro olan 'Koca Yusuf' adlı araçların İstanbul’da sokaklara bile giremeyecek kadar büyük ve işlevsiz olması…"

'Yakıt tüketimi yüzde 100 ve tek bir firma ürettiği için bakım masrafı çok yüksek'

s-f7a5cdd1177c23a9ef364ee8eebee6b7d93bc5
"Bir yabancı şirket, bir Arap ülkesine bu araçları füze rampası olarak satacakmış ama onlar bu araçları beğenmeyince araçları itfaiye aracı olarak değiştirip İBB’ye satmışlar. Yakıt tüketimi yüzde 100 ve tek bir firma ürettiği için bakım masrafı çok yüksek. Hiçbir ülkede de kullanılmıyor. Gerçekten akıl alır gibi değil.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Ekmeğe Gizli Zam! İstanbul'daki İki Fırından Biri Bu Taktiği Uyguluyor - Öğretmenin 'Kendisini Öldürmesi İçin' Tuttuğu Kiralık Katil, Müebbet Hapse Çarptırıldı - Gelinini Hastaneye Götürürken Yazılan Radar Cezasını İptal Ettirdi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER