AKP'li Ali İhsan Yavuz: 'Ayasofya'yı Açmaya Kalkmak, İdamı Göze Almak Demekti'

AKP Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Türkiye'de olamaz denen birçok şey olduğunu belirterek "Ayasofya'yı açmaya kalkmak demek idamı göze almak demekti.

AKP'li Ali İhsan Yavuz: 'Ayasofya'yı Açmaya Kalkmak, İdamı Göze Almak Demekti'

AKP Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Türkiye'de olamaz denen birçok şey olduğunu belirterek "Ayasofya'yı açmaya kalkmak demek idamı göze almak demekti. İhtilalin ayak seslerini duymaya başlamak demekti. Olamaz bu mümkün değil derken oluverdi" dedi.

s-a52fe3e14927ee0e0eb17199c97efcc3985d0a
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, partisinin Geyve ilçesi 6. Gençlik Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, dağılıp parçalanmayın" ayetini bilen insanlar olarak bir olmaya, diri olmaya, kardeş olmaya ve hep birlikte Türkiye olmaya devam edeceklerini belirtti.

"Olamaz bu mümkün değil derken oluverdi"

s-0a2e1765f4d8484b58ae9dcae21d808c501c23
Daha sonra Akyazı ilçesinde partisinin 6. Gençlik Olağan Kongresine katılan Yavuz, yeni genç ve dinamik arkadaşların hizmet bayrağını devralmaları gerektiğini, kendilerinin de bir nefer olarak onların yanında duracaklarını dile getirdi.Yavuz, geçmiş dönemlerde yaşanan baskı ve zulümlerden örnekler vererek, şunları söyledi:"Şimdi Türkiye'de olamaz denen birçok şey oldu, yapılamaz denen birçok şey yapıldı, Ayasofya bunlardan biri. Olamazdı, Hafsalamız almazdı ki, böyle bir şey olabilir mi, Ayasofya açılabilir mi, Ayasofya'yı açmaya kalkmak demek idamı göze almak demekti. İhtilalin ayak seslerini hemen duymaya başlamak demekti. Olamaz bu mümkün değil derken oluverdi. Büyük bir emek var ardında."

"Emin olun gıpta ile izliyor herkes"

s-6732514ff62cea4809c2aec66cd5086a4e5d79
Yavuz, önceden terörle mücadelede ihtiyaç duyulan insansız hava araçlarını dış ülkelerden almaya çalıştıklarını anlatırken, "Ama sonra bu dertler ortadan büyük oranda kalktı. Çünkü bugünkü savunma sanayindeki oranımız yüzde 20'lerden yüzde 80'lere kadar çıktı. Bugün dünyanın en önemli insansız hava aracına sahip ülkenin adıdır Türkiye. Emin olun gıpta ile izliyor herkes. Eğer bugün Karabağ'da Azerbaycan Ermenistan'a karşı önde ise bizim insansız hava araçlarımızın çok büyük önemi var." ifadesini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER