AKP'li Arzu Varlıklı: "AK Parti Gelene Dek 'Kadın' Kelimesinin Adı Yoktu Türkiye’de"

AKP Grup Başkanvekili Açlık Varlıklı, Meclis’te yaptığı konuşmada "Bu ülkede AK Parti gelene değin 'bayan' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" dedi. AKP Grup Başkanvekili Açlık Zengin, Meclis’ye yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile cevap verdi.

AKP'li Arzu Varlıklı:

AKP Grup Başkanvekili Açlık Varlıklı, Meclis’te yaptığı konuşmada "Bu ülkede AK Parti gelene değin 'bayan' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" dedi.

s-d63b2bd7a2cb6d0ff02ae108ce126d608359c3
AKP Grup Başkanvekili Açlık Zengin, Meclis’ye yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile cevap verdi.

"AK Parti’yi inşa eden kadınlardır"

"AK Parti’yi inşa eden kadınlardır" "AK Parti’yi yapı eden kadınlardır" 5ef45bfcbc071147062e7e3d.jpg
"Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir" diyen Zengin sözlerini şu ifadeleri kullandı:“Bu ülkede AK Parti gelene değin bayan kelimesinin adı yoktu Türkiye’de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim. Eğer Türkçe’de kelimelerin dişisi, erili olsaydı bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti’yi inşa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için çaba ediyoruz."

"Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz?"

s-1b82ec20843f76459c29e19b5d9df9f54fb77c
"Sosyal güvenlikten, afiyet hizmetine aile politikalarımızda önce bayan vardır. Türkiye’de cinayetler gibi problemler var mıdır? Vardır… Bunu da çözmek için uğraşıyoruz Önümüzdeki günlerde bu konuda kanunların daha işler haline gelmesi için gayet sarf ediyoruz. Şu Meclis’te ortaklaşacağız bir konu varsa kadın meselesidir. Siz kadınları bizden daha fazla mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha artı savunacak en son partidir.”

Arzu Varlıklı'in bu çıkışının ardından sosyal medyada #AKPgelmedenÖnce etiketi açıldı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER