AKP Milletvekili Çamlı İmamoğlu'na 'Pattadanak Önümüze Çıktı' Dedi ve Ekledi 'Horolop Şorolop Bir Zihniyet'

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "horolop şorolop zihniyet" ifadesini kullandı. Biz10TV Youtube kanalında gazeteci Zeynep Uzun’un konuğu AKP İstanbul Milletve.

AKP Milletvekili Çamlı İmamoğlu'na 'Pattadanak Önümüze Çıktı' Dedi ve Ekledi 'Horolop Şorolop Bir Zihniyet'

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "horolop şorolop zihniyet" ifadesini kullandı.

s-cce92a62176a181a1f60442d822c0c15906c02
Biz10TV Youtube kanalında gazeteci Zeynep Uzun’un konuğu AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı oldu. Gündeme ilişkin ve kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap veren Çamlı'nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Horolop şorolop zihniyet" demesi dikkat çekti.

"Nereden ve nasıl atıldığı belli olan biri"

"Nereden ve nasıl atıldığı belli olan biri""Nereden ve nasıl atıldığı belli olan biri" AKP’li vekil Ahmet Hamdi Çamlı, Recep Tayyip Erdoğan ile İmamoğlu’nu kıyaslayarak, "Tayyip Erdoğan’ın 1970’lerdenberi bir background'u var adamın. Ama bu öyle değil ki. Bu pattadanak önümüze çıktı. Nereden ve nasıl atıldığı belli olan biri" dedi.Çamlı, sunucunun “Nereden ve nasıl atılmış” sorusuna ise "Stratejik bir şehir olan İstanbul’un milli bir zihniyetten alınıp horolop şorolop bir zihniyete teslim edilmesi demek" cevabını verdi.

Literatüre birçok kelime soktuğunu söyleyen Çamlı ‘Horolop şorolop zihniyeti’in tanımını şöyle yaptı:

s-ae7164819c8c9a16c6f6779f029fe0271b1a8e
"Ne demek bu horolop şorolop zihniyet. Ben kendisini bir ihanetle suçlamıyorum. Horolop şorolop adamın derdi şudur. Benim bu şekilde literatüre soktuğum çok kelimeler var. Horolop şorolop zihniyet adam günü birlik adam, yevmiyeci yani, günlük adam, derinliği olmayan adam, ilerisi olmayan, backgroundu olmayan, basit kar için her şeyi yapabilecek adam."

Çamlı'nın açıklamaları sosyal medyanın da gündeminde

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER