Alman Bakan'dan nükleer açıklaması

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ülkenin faaliyetlerine devam eden son 3 nükleer santralinin ömürlerinin, doğal gaz kullanımından tasarruf için uzatılmasına karşı olduğunu söyledi. 3 nükleer santralin ömürlerinin uzatılmasının doğal gaz kullanımında en fazla yüzde 2 tas.

Alman Bakan'dan nükleer açıklaması

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ülkenin faaliyetlerine devam eden son 3 nükleer santralinin ömürlerinin, doğal gaz kullanımından tasarruf için uzatılmasına karşı olduğunu söyledi.

3 nükleer santralin ömürlerinin uzatılmasının doğal gaz kullanımında en fazla yüzde 2 tasarruf sağlayacağını hesaplandığına işaret eden Yeşiller üyesi Habeck, "Bu tasarruf oranı nükleer santrallerin kapatılması konusunda varılmış uzlaşıyı yeniden tartışmaya açmak için yeterli değil" dedi.

Almanya, 2011 yılında Japonya'nın Fukushima nükleer santralinde meydana gelen felaket sonrasında nükleer enerji kullanımını 2022 yılı sonunda bitirme kararı almıştı.

Hür Demokratların lideri olan Maliye Bakanı Lindner ise içinde bulunulan şartlar altında nükleer santrallerin ömürlerinin bir kaç yıl uzatılmasına açık olabileceğini vurguladı.

Almanya resesyonla karşı karşıya kalabilir

 

Almanya'da bir garip tasarruf çağrısı: Duş almayın, bezle silinin

 

Almanya Başbakanı ifade vermeye hazırlanıyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER