Alman Büyükelçi O Soruyu Yanıtladı: Almanya Bizi Kıskanıyor mu?

"Almanya Türkiye'yi kıskanıyor mu?" sorusu Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'a soruldu.

Alman Büyükelçi O Soruyu Yanıtladı: Almanya Bizi Kıskanıyor mu?

"Almanya Türkiye'yi kıskanıyor mu?" sorusu Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'a soruldu. s-68ddff9ba4757fbb1917ac79d65668733b8333
Almanya Büyükelçiliği’nin resmi hesabından, büyükelçinin Türk vatandaşlarından gelen sorulara verdiği yanıtlar paylaşıldı.

Gelen sorulardan biri “Türkiye’de bazı kesimler, Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını söylüyor. Bu doğru mu?” oldu.

"Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını zannetmiyorum"

"Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını zannetmiyorum" "Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını zannetmiyorum" 60c21cd5f09c624c502c5a2b.jpg
Büyükelçi Schulz, soruya şu yanıtı verdi: “Bence ‘kıskançlık’ doğru kelime değil. Almanya’nın Türkiye’yi kıskandığını zannetmiyorum. Almanya da zaten Türkiye gibi büyük bir ülke. Güçlü, başarılı ve çeşitlilik dolu bir ülke. Fakat Almanya’da birçok insanın Türkiye’ye çok değer verdiği doğrudur. Normal dönemlerde, yani pandemiden önce, örneğin 2019 yılında 5 milyon Alman’ın Türkiye’yi ziyarete gelmesi bunun göstergesi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki havalimanı, köprü gibi mega projeler nedeniyle Batılı ülkelerin Türkiye’yi kıskandığını söylemişti.

s-4febc0606cbde1d80ca7d3beb04a2d0a64934d
Görsel: Türkiye Gazetesi / İlgili haber Havuz medyasının ciddi manada, muhaliflerin ise espriyle kullandığı "Almanya bizi kıskanıyor" ifadesi de buradan çıkmıştı.

Ayrıca bakınız

Almanlar, Türkiye'yi Kıskanıyor mu?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER