Almanya'da bir garip tasarruf çağrısı: Duş almayın, bezle silinin

Almanya, Rusya'nın Avrupa'ya yönelik gaz yaptırımından en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor.

Almanya'da bir garip tasarruf çağrısı: Duş almayın, bezle silinin


Almanya, Rusya'nın Avrupa'ya yönelik gaz yaptırımından en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Sık sık tasarruf çağrısı yapılan ülkede, gaz akışı sağlanmaz ise mevcut deponun 2.5 ay yeterli olacağı belirtiliyor. Kış ayları için Alman vatandaşlara çağrılar yapılırken, yaz ayında da klima kullanımına kadar alınan kararlar var. Almanya'da son olarak yapılan çağrı ise enerji krizinin geldiği boyutun özeti olarak değerlendirilebilir.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Avrupa, Rusya'yı izole eden yaptırımlara başvurdu. Öyle ki Rus öğrencilerden, Rus sanatçılara kadar herkes yaptırımlardan nasibini aldı. Swift kanalından dahi çıkarılan Rusya ekonomik olarak ağır darbeler aldı. Putin ise Avrupa'ya en sert darbeyi doğalgaz üzerinden vurdu. Avrupa ülkelerinin göbekten bağlı olduğu Rusya, enerji silahı ile Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerini krize sürükledi.

ENERJİ TASARRUFU TAVSİYELERİ ARTIYOR

Avrupa'da gazeteler, televizyonlar, dergiler ve siyasiler her gün yeni bir enerji tasarrufu tavsiyesinde bulunuyor. Son tavsiye ise kişisel hijyene kadar varmış durumda.

"DUŞ ALMAYIN, BEZ KULLANIN"

Enerji krizi hakkında Südwest Presse gazetesine konuşan Baden-Württemberg Eyaleti'nin Başkanı Yeşiller Partisi üyesi Winfried Kretschmann, "Her zaman duş almak zorunda değilsin. Ne de olsa el ve yüz bezi var. Faydalı bir buluş." dedi.

Kretschmann, Fransa ve İsviçre sınırındaki güneybatı Alman eyaletini yönetiyor ve bölgenin yaklaşık 11 milyon sakini var.

Porsche ve Mercedes-Benz'in genel merkezleri eyalet başkenti Stuttgart'ta bulunuyor.

Almanya, artan enerji fiyatları sebebiyle kriz yaşıyor

 

Almanya'da doğalgaz indirimi 10 milyar euroya mâl olacak

 

Almanya'ya elektrikli soba ihracatında yüzde 82'lik artış

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER