Almanya'da emeklilik sistemi çöküyor

Alman İşveren Sendikaları Konfederasyonu (BDA) Başkanı Rainer Dulger, Almanya'nın emeklilik sisteminin çökmek üzere olduğunu açıkladı. Dulger, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'da büyük bir sosyal reforma ihtiyaç olduğunu belirterek, "Emeklilik sisteminin.

Almanya'da emeklilik sistemi çöküyor

Alman İşveren Sendikaları Konfederasyonu (BDA) Başkanı Rainer Dulger, Almanya'nın emeklilik sisteminin çökmek üzere olduğunu açıkladı.

Dulger, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'da büyük bir sosyal reforma ihtiyaç olduğunu belirterek, "Emeklilik sisteminin acilen yeniden düzenlenmesine ihtiyacımız var. Şu anda her 100 prim ödeyen için yaklaşık 50 emekli var, 15 yıl içinde her 70 emekli için 100 prim ödeyen olacak. Bu şu anlama geliyor; emeklilik sistemimizin finansmanı çöküşün eşiğinde." ifadesini dile getirdi.

Dulger, ülkenin geleceği için önlemler alınması gerektiğini vurgularken, maliyetler aşırı artacağı için sosyal güvenlik sisteminin gelecek beş yıl içinde eskisi gibi işlemeyeceğini ifade etti.

Almanya'da aşırı sağcı gruplar enerji krizi ile kaos peşinde

 

Almanya'da enflasyon 71 yılın zirvesine

 

Almanya Cumhurbaşkanı: Ülkemizi zor yıllar bekliyor

 

Almanya'da fiyatlarını artırmayı planlayan şirket sayısı azaldı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER