'Almanya ticaret ortaklarını çeşitlendirmeli'

Alman hükümetinin baş ekonomi danışmanı Monika Schnitzer, Almanya'nın uluslararası ticaret ortaklarını çeşitlendirmesi ve dünyanın en bölgelerine odaklanması gerektiğini söyledi. Schnitzer, Alman şirketlerinin Çin'e nasıl daha az bağımlı hale gelinebileceğini ortaya koymalar.

'Almanya ticaret ortaklarını çeşitlendirmeli'

Alman hükümetinin baş ekonomi danışmanı Monika Schnitzer, Almanya'nın uluslararası ticaret ortaklarını çeşitlendirmesi ve dünyanın en bölgelerine odaklanması gerektiğini söyledi.

Schnitzer, Alman şirketlerinin Çin'e nasıl daha az bağımlı hale gelinebileceğini ortaya koymaları gerektiğini vurguladı.

Avrupa ülkeleri arasında daha yakın işbirliği olması gerektiğini de savunan Schnitzer, "Avrupa Birliği olarak kendimizi stratejik şekilde konumlandırmalıyız" dedi.

ABD'nin çıkardığı Enflasyonu Düşürme Yasası'nı "ayrımcı" olarak tanımlayan Schnitzer, Almanya'nın bu yasaya ve sağladığı desteklemelere karşı tek başına hareket etmemesi gerektiğini belirtti. Schnitzer, "Tek başına hareket etmek yanlış olur, çünkü biz Avrupa'yı bir ortak pazar olarak görüyoruz ve birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Alman şirketler yetişmiş personel bulamıyor

 

Alman bakanlar çöpten yiyecek alınmasını istiyor

 

Almanya'nın kamu bütçe açığında gerileme

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER