Altaylı'dan 'Suriyeli Sığınmacı' Eleştirilerine Yanıt: 'Vatanseverim; Derdim Kontrolsüzlükle, Vurdumduymazlıkla'

Fatih Altaylı "Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik.

Altaylı'dan 'Suriyeli Sığınmacı' Eleştirilerine Yanıt: 'Vatanseverim; Derdim Kontrolsüzlükle, Vurdumduymazlıkla'

Fatih Altaylı "Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış gibi görünüyorlar" sözlerine gelen eleştirilere bugün köşesinden yanıt verdi. Altaylı "Irkçı değil vatanseverim. Derdim bu başıbozuklukla, bu plansızlıkla, bu kontrolsüzlükle" ifadelerini kullandı. 

Altaylı geçtiğimiz gün Habertürk yayınında sarfettiği sözler nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Fatih Altaylı'dan Suriyeli Tepkisi: 'Türkiye'yi Biz Suriye'ye Savaşsız Kaybettik, 4 Milyon Askeriyle Gelip Ülkeyi Esir Almış Durumdalar' -

Yazar bugün kendisine yönelik eleştirilere köşesinden yanıt verdi

s-da1430f95e12b2da74c1e253634feeaced9c67
Habertürk yazarı Fatih Altaylı televizyonda Suriyeli sığınmacılarla ilgili söylediği sözlerin ardından gelen eleştirilere, "Bazı reziller buradan 'Irkçılık' ya da 'Milliyetçilik' çıkarmaya çalışarak ayıplarını örtmeye çalışacaklardır. Bu yazdıklarımın ne ırk ne de başka bir şeyle alakası var. Irkçı değil vatanseverim. Benim sözünü ettiğim mesele bu ülkenin güvenliği ve geleceği ve vatandaşlarının huzuru. Bu umurunuzda değilse beni suçlayın. Bu umurunuzda ise ne yaptığınızı bir düşünün" diyerek yanıt verdi. Altaylı'nın 'İşgaliye' başlığı ile kaleme aldığı yazının ilgili bölümü şöyle:
"Bugün İstanbul’da en az 500-600 bin Suriyeli var.  Suriyeli orduları kenti işgal etmiş kimse farkında değil. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında bakın, bizler evde onlar sokakta. Bir o kadar da başka ülkelerden gelen göçmenler var. Sadece Suriyeli de değil. Ülkede en az 6 milyon kayıtlı veya kayıtsız yabancının yerleşik olduğu tahmin ediliyor. Yani Türkiye nüfusu 83 milyon değil, 89 milyon. Bunlar ev alıyor, tüketim yapıyor, ekonomiye katkı sağlıyor diye göz yumuluyor muhtemelen. Ama kontrolsüzce. Ama neredeyse bir işgal ordusu gibi. Yıllardır gelen bu kişilere tek laf etmedim. Yerinden yurdundan edilmenin ne demek olduğunu anlamaya çalışın dedim hatta. Derdim bu başıbozuklukla, bu plansızlıkla, bu kontrolsüzlükle, bu vurdumduymazlıkla. Evimize de misafir geliyor. Başınızın üzerinde yeri oluyor. Peki girip yatak odanıza yerleşiyor mu, sormadan izinsizce. Derdim bununla"

İlginizi çekebilecek diğer haberler

20 Yıldır Sahilde Altın Arayan Adam Bu Yıl 4 Yüzük, 1 Kolye ve 1 Küpe Buldu: 'Denizden Herkese Ekmek Çıkar' - Güldür Güldür Show'da Berat Albayrak Göndermesi: 'İnsandan Hızlı Büyüyen Ekonomimiz Var' - Eğitime Erişim Sorunu Sürüyor: MEB Raporuna Göre 8 Milyon Öğrenci EBA'ya Cep Telefonundan Giriyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER