Anarşist Sanatçı Banksy'e 'Fahri Profesörlük' Unvanı Verilecek!

Unvanın University for the Creative Arts tarafından verileceği açıklandı. Diken'de yer alan habere göre, unvana gerekçe olarak Banksy'nin ‘insani çabaları’ ve ‘küresel sanata katkıları’ gösterildi. Üniversitenin açıklamasına göre tören 6 Temmuz’da, başkent Londra

Anarşist Sanatçı Banksy'e 'Fahri Profesörlük' Unvanı Verilecek!

Unvanın University for the Creative Arts tarafından verileceği açıklandı.

Diken'de yer alan habere göre, unvana gerekçe olarak Banksy'nin ‘insani çabaları’ ve ‘küresel sanata katkıları’ gösterildi. Üniversitenin açıklamasına göre tören 6 Temmuz’da, başkent Londra’daki ‘Kraliyet Festival Salonu’nda düzenlenecek.

Gerçek kimliği bilinmeyen, çarpıcı duvar resimleriyle tanınan Banksy törene katılmayacak. Ödülü boş bir sandalyeye konulacak.

Üniversite yönetiminden Prof. Terry Perk, ”Banksy’nin değeri yeteri kadar anlaşılmadı. Görmezden gelindi. Biraz sanat dünyasının ‘dışarıdan gelen’i gibi görüldü. Ancak sanat dünyası ve toplumun genel algısına etkisi tartışılmaz. Bu nedenle ona değer verdiğimizi göstermek istedik” dedi.Banksy’yle temsilcisi aracılığıyla iletişim kurduklarını belirten Perk, sanatçının bundan memnuniyet duyduğunu aktardığını söyledi.Rektör Prof. Bashir Makhoul, Banksy’nin statükoyu yıkan, öğrencilerin örnek alabileceği bir isim olduğunu, zamanın kilit meselelerine dikkat çektiğini söyledi.

Banksy Filistin'deki Çalışmasıyla Döndü: 'Dünyanın En Kötü Manzaralı Oteli; The Walled Off'

Çalışmalarıyla hepimizi düşünmeye sevk eden anon...

Banksy'nin Müzayede Sonunda 'Parçalanan' Eseri Yeniden Açık Artırmayla Satılacak

Dünyaca ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy'nin ...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER